Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Bankacılık Lisansı Almak İstiyor

Konuya hakim ancak ismini açıklamayan kaynakların aktardılarına göre, kripto para borsası Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri ile görüşerek bankacılık lisansı almak için çalışmalara başladı.

Kripto para sektöründeki en büyük şirketlerden birisi olarak da gösterilen Coinbase’in, Amerikan hükümetindeki ilgili kurumların üyeleri ile görüşerek bankacılık lisansı almak için çalışmalara başladığı bildirilirken; bu sayede düzenlemeler konusunda mesafe kat etmek istedikleri belirtildi. Coinbase, kendisi ile ilgili çıkan haberlere ise, şu yazının kaleme alındığı dakikalarda henüz cevap vermedi.

Coinbase’in bankacılık lisansı alması, aynı zamanda müşterilerine daha çeşitli ürün portföylerini sunmasını da kolaylaştırabilir. Aynı zamanda Coinbase’in bu hamlesi ile birlikte, kripto para sektöründeki hizmetleri için bir banka partner bulma zorunluluğunun da ortadan kalkması bekleniyor.

Coinbase yöneticileri, bankacılık lisansları almaları takdirinde, daha çeşitli platformlarla da iş birlikleri yapabileceklerini düşünürken; şirketin özellikle son dönemde kurumsal yatırım firmaları için geliştirdiği ve başını kripto para saklama – koruma hizmetlerinin çektiği, kripto para indekslerinin de eşlik ettiği ürünler konusunda da bankacılık lisansı alınmasının Coinbase’e yarayacağı belirtildi. Birçok kurumsal yatırımcının, bu tarz hizmetleri tercih etme noktasında bankacılık lisansına da dikkat ettiği ifade ediliyor.

Ayrıca son dönemde kripto para finansal hizmetler servisi İvy Koin isimli girişim de, Amerikan yetkililer ile görüşerek bir bankacılık lisansı almak istediklerini belirtmiş; bu haber de şirket CEO’su Gary Fan tarafından doğrulanmıştı.

Ancak, bankacılık lisansının Coinbase veya diğer dev kripto para şirketleri için alınması demek; tamamen güzel bir şey olacağı anlamına gelmiyor. Getireceği aşikar faydalar bir yana; bazı otoriteler böylesi bir hamle ile birlikte ilgili şirketlerin yep yeni kurallara tabii olacaklarını ve bunun da bazı zorluklar getireceğini düşünüyor. Kripto para sektöründe çok da belli olmayan kurallara tabii olmanın bazen avantaj yarattığını da belirten piyasanın önde gelen isimlerinden Joseph Otting, konu ile ilgili katıldığı bir panelde şu ifadeleri kullandı:

”Birçok firma bize gelip bankacılık lisansı almak istediklerini böylelikle daha rahat edeceklerini söylüyor. Bize gelip konuştuklarında onlara; gerçekten banka olmak demenin ne anlama geldiğini, ne gibi bir süreç gerektirdiğini ve ne gibi zorluklara tabii olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunları duyunca birçok firma resmen geri kaçıyor hatta bazılarının yüzü kızarıyor.”

Coinbase ayrıca New York heyetinin verdiği Bit License’e sahip olan 5 firmadan birisi olarak da karşımıza çıkıyor. Bu, Coinbase’in ne denli iyi bir kripto para şirketi olduğunun göstergesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment