Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Blok Ticareti ve Şikago İçerisinde Ofis Açma Peşinde Mi?

Coinbase, Şikago içerisinde bir ofis kurmak ve yakın gelecekte blok ticareti başlatmak gibi bazı plan ve projeler geliştirdi. Şirket bu projelerle daha çok kurumsal müşteri çekebileceğini düşünüyor. İlgili haber Business Insider kaynağı tarafından yapıldı ve haberin kaynağı olarak kuruma yakın bir isimden bahsedilmekte. Coinbase ise bu iki durum için de herhangi bir açıklama yapmadı.

Blok ticareti ise tacirlerin borsanın sahip olduğu normal sipariş defterinin dışında büyük alım satım işlemi emri verebilmelerini sağlayan bir opsiyon. Bu seçenek kripto para piyasası için düşünüldüğünde kurumsal müşteriler için bulunmaz hint kumaşı niteliği taşıyor. Buna sebep olan bir kaç madde ise şu şekilde sıralanabilir: ilk olarak likidite eksikliği ve ikinci olarak da bu gibi kurumsal ve büyük müşterilerin yaptığı yüklü işlemlerin koinin değerinde önemli değişimler yaratabilme potansiyeli.

Blok ticareti ise bu sorunları ortadan kaldırmak için yaptığı işlemleri piyasa sahiplerinin asıl sipariş defterlerinin tabiri caizse ”arkasından” yapıyor  ve yapılan işlemleri gecikmeli olarak açıklıyor.

Coinbase’in İnanılmaz Büyümesi

Bu bu yıl içerisinde Coinbase tarafından yapılan yenilik tekliflerinden sadece bir tanesi. Şirket bunun yanı sıra geçenlerde Coinbase Custody adında 10 milyon dolar ve üzerinde kripto para depolamak isteyen firmalar için kiler görevi görecek bir servis, bir Coinbase İndeks Fonu ve Portföy Yönetimi servisi başlatmıştı.

Şirket bunların yanı sıra bu yılın başlangıcından beri bünyesi bir çok üst düzey yönetici de kattı.

Firmanın Şikago içerisinde ofis açma kararı ise mevzu bahis şehrin profesyonel şekilde ticaret yapan firmalar için bir üs konumunda olmasından kaynaklanıyor olabilir. CCN’in haberine göre Coinbase’in bu Rüzgarlı Şehrin (Şikago için kullanılan bir takma isim) sahip olduğu yeteneklerden bazılarını bünyesine katmak gibi planları olabileceği de vurgulanıyor.

Blockchain endüstrisi kurumsal bir şekil almaya başladıkça, kripto para dünyasındaki bu blok ticareti işlemleri de daha yaygınlaşıyor denilebilir. 9 Nisan tarihinde Winklevoss ikizleri kendi borsaları olan Gemini’nin ayın ortasına doğru Bitcoin ve Ethereum için blok ticareti opsiyonu sunacağını belirtmişlerdi.

Buna ek olarak Circle’ın Goldman Sachs tarafından desteklenen kripto borsası geçen ay, borsa içerisinde mümkün olan minimum Bitcoin işlem emrinin ikiye katlanarak 500.000 dolar seviyesine çıkarıldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment