Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Kripto Parayla Bağış Yapılacak Yardım Vakfı Kurdu

En büyük kripto para borsalarından olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong“kripto paraları küresel çapta yayarak insanları mali açıdan güçlendirecek” yeni bir hayır kuruluşunun duyurusunu yaptı.

Kar amacı gütmeyen GiveCrypto.org adlı kuruluşun amacı kripto para sahiplerinin ekonomik krizle başa çıkan ülkelerdeki insanlara küçük miktarlarda kripto para dağıtımı yapmasını sağlamak ve bu dağılımlar üzerinden belli bir para toplamak. Yapılan duyuruya göre kurulan bu yeni kuruluş “insanlara doğrudan para göndererek yardımcı olmayı, kripto paraların gerçek hayattaki kullanımlarının ve faydalarının arttırılmasını, dünya çapındaki insanlara açık finans sistemine erişme imkanı sağlamayı” hedefliyor. Armstrong konu hakkında yayınladığı blog gönderisinde şöyle yazdı:

“Kripto para üzerinden doğrudan-para aktarımları yaparak başlayacağız. Sayısı gittikçe artan araştırmalar gösteriyor ki doğrudan para göndermek gayet etkili bir yardım şekli çünkü bu sayede insanların geliri artıyor, yemek tüketimi ve gıda zenginliği çoğalıyor.”

GiveCrypto.org’un başlangıçtaki hedeflerinden biri 10 milyon dolarlık bir fon oluşturmak ki bu fonun 3.5 milyon doları şu anda zaten hazır durumda. Fon oluşturulduğu zaman Coinbase ödeme dağıtımını halletmekle sorumlu özel bir ekip oluşturacak ve bu ekipte yardım edilmesi planlanan ülkelerin yerlileri de yer alacak.

GiveCrypto bağışlanan fonların dağıtımını yapmak için çeşitli yollar deneyeceğini de söyledi. Bu yollardan biri de bleli bir bölgedeki kar amacı gütmeyen organizasyonlarla işbirliği yapmak, dağıtım takibi yapmak için bir uygulama geliştirmek. GiveCrypto yardım amacıyla yapılan ödemelerin ne kadar yararlı olduğunu, kripto para üzerinden yardım alan kişilerin bu paraları yerel paraya nasıl dönüştürdüklerini ve bu yardımların tam olarak ne gibi bir işleve sahip olacağını da araştırmak istiyor.

Bill & Melinda Gates Vakfı Temmuz 2015 döneminde merkezi Gana’da bulunan Bitsoko adlı bir blockchain startupını desteklemişti. Bitsoko küçük çaplı tüccarların mobil para üzerinden de ödeme almasını sağlamak isteyen bir projeydi. Bitsoko’nun Afrika genelinde yapmak istediği çalışmalar sayesinde Kenya’nın ve genel olarak Afrika’daki ülkelerin finans altyapılarında gelişmeler yaşanabilir.

Ünlü oyuncu Ashton Kutcher da geçtiimiz ay Ellen Degeneres’ın kurduğu Wildlife Fund adlı kuruluşa 4 milyon dolar değerinde XRP bağışlamıştı. Wildlife Fund, dünya genelinde nesli tehlikede olan türlerin korunması adına çalışmalar yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment