Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Şirketin Yatırımları, Satın Alımları ve Daha Bir Sürü Konu Hakkında Konuştu

26 Temmuz tarihinde, önde gelen kripto para platformlarından Coinbase’in CEO’su ve kurucu ortağı Brian Armstrong, firmanın 2018 yılının ikinci çeyreğinde başardıkları hakkında bir gönderi yayınladı. Brian bu gönderide firmanın yaptığı satın almalar, yatırımlar, iş birimleri ve diğer önemli konular hakkında konuştu.

Armstrong kendi firmasını kripto para sektöründeki en güvenilir ve uyumlu firma olarak tanımlıyor. CEO’ya göre bunun temel sebebi Coinbase’in nereden hizmet verirse versin, oradaki eyalet ve ülke düzenlemeleri ile uyum konusundaki hızı ve başarısı.

Coinbase ilk olarak dijital menkul kıymet çıkartma konusunda bir girişim başlatmıştı. Coinbase’in Venovate Marketplace Inc. ve Keystone Capital Corp. isimli firmaları satın alımı FINRA tarafından onaylanınca, bu platform için büyük bir başarı oldu. Mali otorite kurumu FINRA buna ek olarak Coinbase’e broker – dealer ve diğer trading sistemleri için de farklı lisanslar verdi.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve Finans Endüstrisi Düzenleyici Otoritesi (FINRA), ünlü kripto para borsası Coinbase’e senet tokenleri bünyesinde barındırmak ve onların satışını yapmasını sağlamak için de  izin vermişti. Gerçi Coinbase daha sonra çıkıp bu firmaları satın almak için böyle bir izne ihtiyaç duymadığını da belirtmişti. 

Coinbase sözcüsü bu satın alma hakkında şu yorumda bulunmuştu:

”SEC’in onayı gerekmiyordu.”

”Bu lisanslı kurumları satın alma onayının verilmesi, müşterilerimize kendi platformumuz üzerinde menkul kıymet tokeni ticareti yaptırabilme hedefimize bir adım daha yaklaştığımızı göstermekte. Bu yolculuğun tamamlanması için atılacak çok adım ve düzenleyiciler ile yapılacak çok fazla görüşme var.”

Coinbase buna ek olarak Wyoming ve Kuzey Karolina içerisindeki politikayı belirlemede de önemli bir ses oldu. Bunu söylememizin temel sebebi, Coinbase’in bu bölgelerde kripto para destekli işletmelerin çalışma izni alması konusundaki yasal değişiklerin yapılmasına ön ayak olmasından kaynaklanmakta.  CEO buna ek olarak Coinbase’in Wyoming içerisinde tekrardan hizmet vermeye başlayacabileceğini ve oradaki müşteri tabanına tekrar ulaşacağını da duyurdu.

Satın Alımlar

Geçtiğimiz çeyrek içerisinde, Coinbase toplamda 4 firma satın aldı: Keystone, Cipher Browser, Earn.com ve Paradex. Coinbase’in satın aldığı 3. platform Earn.com, kripto para dünyasında en çok yatırım alan platformlardan bir tanesi.  Armstrong bunu takıma ve ekibe şu şekilde duyurmuştu:

”Şu an bu takımların hepsinin mükemmelliğini Coinbase’in önündeki fırsatlar ile birleştirdiğimizde nelerin mümkün olabileceğini hayal etmenin başlangıcındayız.”

Yatırımlar

Coinbase tarafından ikinci çeyrekte yapılan yatırımlar konusunda Armstrong, firmanın şimdiden Coinbase Ventures ile planladıklarının çok ötesinde olduklarına inanıyor. Armstrong hızlı elde edilen başarılar için bir kaç ekibin projeler üzerinde çalışmakta olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar Coinbase’in yatırım yaptığı firmalar arasında OpenSea, Compound, Elph, Reserve, Etherscan, Rarebits, TruStory, Relevant, Unlock Protocol, Spacemesh, Fuel Games ve Celo gibi platformlar bulunuyor.

Yeni İş Birimleri

Coinbase Custody ve Coinbase Endeks Fonu yakın zamanda piyasaya sürülen iş birimlerinden iki tanesi. Adından çokça söz ettiren ve kripto para piyasası için çok önemli olan Coinbase Custody, piyasaya kurumsal yatırımcı çekebilecek potansiyele sahip.

Coinbase Custody adı verilen ürünün ilk olarak 2017 sonunda geliştirilmeye başlandığı belirtilirken, ürünün geliştirilme amacının ise o dönem sektöre kurumsal paranın girişinin önündeki en büyük engel olan koruma hizmetlerini iyileştirmek olduğu kaydedilmişti. Bu girişimle kripto para piyasasına 10 milyar dolar likidite sağlanmasını uman Coinbase, aslında sadece kendi için değil, kripto para piyasası için de çok büyük bir adım atmış oldu.

Diğer bir girişim olan Coinbase Endeks Fonu da büyük çaplı yatırımcıları hedef alan başka bir platform. Bu platforma erişim sağlayan yatırımcıların 1 milyon dolardan fazla net serveti olan veya 200.000 dolardan fazla yıllık maaşı olan kişiler olması bekleniyor.  Brian Armstrong bu iki birim hakkında çok fazla ilgi olduğunu ve şimdiden başarı yakalandığını ifade etti.

Mevcut Modellerin Yenilenmesi

Coinbase tarafından müşteri tabanı için kullanılan bir trading platformu olan GDAX, geliştirildi ve iki farklı hizmete dönüştürüldü: Coinbase Prime ve Coinbase Pro. Coinbase Prime kurumsal yatırımcılara yönelik hizmet verirken, Coinbase Pro versiyonu ise aktif traderlara hizmet verecek. Bunun yapılma sebebi ise Coinbase hizmetlerini çeşitli bir müşteri tabanına yayabilmek olarak biliniyor. Coinbase duyurulduğu ilk gün sunduğu ek özellikler sayesinde ciddi bir ilgi toplamıştı. Coinbase Pro, kullanıcıların güvenli, programatik ticaret botları geliştirmesine olanak veren Endüstri lideri API’yi görücüye çıkartıyor. Güncelleme buna ek olarak FDIC (ABD’nin TMSF’ye eşdeğer bir kurumu) sigortası sayesinde ABD doları için de sigorta koruması sağlıyor. Bu koruma oranı müşteri başına 250.000 dolar seviyesine kadar çıkabilmekte.

Sağlam Bir Temel Atılmakta

Coinbase ekibi gerçekten başarılı bir şekilde gelen öneri ve şikayetleri değerlendir ve bunlara çözüm buldu. Bu da Coinbase’in ikinci çeyrekte daha fazla aktif olması ve daha fazla iş yapması ile mümkün oldu. Coinbase’e gönderilen arıza veya hasar kayıtlarına verilen cevap ve çözüm üretme oranında %150’ye yakın bir artış gözlendi. Başka bir deyişle, olası bir soruna cevap verme süresi 10 saatin altına düştü.

Yeni Coinbase Ofisleri Kuruldu

Coinbase açtığı yeni ofislerle de adından sıkça söz ettirmekte. Ekip Şikago içerisinde açtığı ofisin yanı sıra, Portland ve New York içerisinde de yeni girişimler başlattı.

Armstrong gönderisini son olarak şunu söyleyerek noktaladı:

”Biz doğru yoldayız ve doğru işi yapıyoruz. Umuyorum ki bu hafta sonu bir ara kendi kendinize düşünüp geçtiğimiz çeyrekte neler başardığımızı fark edersiniz.”

Yaklaşık 1 hafta önce sizlere aktardığımız bir haberde, Fortune dergisinin 40 Under 40 Listesinde Brian Armstrong’un ünlü sanatçı Rihanna‘nın hemen bir sıra üstünde 20. sırada yer aldığını paylaşmıştık. Listeye giren ilk isim Brian Armstrong’un peşinde, 22. sırada Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, 24. sırada ise Robinhood kurucusu Vlad Tenev yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment