Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Kredi Kartıyla Bitcoin Satın Almanın 4 Bankada Engelleneceğini Onayladı

ABD’de bulunan dört bankanın kredi kartı sahipleri, Coinbase’de kredi kartlarını kullanarak kripto paraları satın almaktan alıkonuldu ve Coinbase  tarafından bu engelleme onaylandı.

Firmanın son tweet’ine göre JP Morgan Chase, Bank of America, Citi ve Capital One’daki kredi kartı kullanıcılarının şu anda platformda kripto para satın alması yasak.

Ancak,bankamatik kartı ve banka havalesi gibi hala mevcut olan diğer ödeme kanalları, etkilenen müşteriler için Coinbase tarafından destekleniyor.

Kripto para fiyatları düştükçe kredi kartı kullanıcılarının borçlanabileceği endişeleri üzerine Şubat ayı başında Chase, Bank of America ve Citi’nin kredi kartıyla Bitcoin satın alımına yasak koyduğunu söyleyen bildiri, yakın tarihteki bir rapora onay olarak geldi. Ayrıca, bu kısıtlamanın ABD’deki bir başka önemli kredi kartı düzenleyicisi olan Capital One’ı da kapsadığını belirtti.

Bu haberler, son birkaç hafta içinde kripto para piyasalarında önemli bir fiyat düzeltmesinin ortasında geldi. CoinDesk’in son raporuna göre, Bitcoin’in fiyatı 6.000 dolarla 12 haftanın en düşük değeri oldu.

CoinMarketCap’tan elde edilen veriler, 25 Kasım 2017 tarihinden bu yana ilk defa toplam kripto para piyasa kapitalizasyonun bugün 300 milyar doların altına düştüğünü gösteriyor.

Bitcoin alımını kredi kartlarıyla yasaklama eğilimi sadece ABD pazarında olmuyor.

İngiliz bankacılık grubu Lloyds’un dün bildirdiğine göre, Halifax, MBNA ve İskoçya Bankası da dahil olmak üzere önemli yan kuruluşlardan kredi kartı sahip olan kullanıcıların kredi kartında Bitcoin satın almalarının engellendiği bildirildi.

Yaşanan bu olayları değerlendiren yazımızı okumak için:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment