Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Lisansı Aldı: Bireysel Yatırımcılara Vadeli İşlem Ticaretini Başlatıyor!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD dışındaki bireysel kullanıcılara sürekli vadeli işlem sunabilmek için lisans aldığını duyurdu.

Coinbase 28 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı makalede, ABD dışındaki uygun bireysel kullanıcılara sürekli vadeli işlem sunma amacıyla Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) düzenleyici onayı aldı.

Coinbase, mayıs ayında global hizmet verecek türev borsası “Coinbase International Exchange” aracılığıyla bu onayın alındığını belirtti. Borsa ayrıca Coinbase’in gelişmiş borsa ticaretinin yer aldığı bölümde regüle edilmiş bir şekilde sürekli vadeli işlem sözleşmesi sunacağını duyurdu.

Coinbase, ilk olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) kurumsal müşteriler için kullanıma açtığı söz konusu global borsa aracılığıyla bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla 5,5 milyar dolardan fazla işlem hacmi kaydettiklerini ifade etti. Borsa ayrıca vadeli işlem piyasasının kripto paraların toplam ticaret hacminin %75’ini oluşturduğunu vurguladı.

Borsanın türev işlem hacminde genişleme planları Hong Kong, İsviçre, BAE, Singapur ve G20 ülkelerini içeriyor.

Coinbase’in geçtiğimiz günlerde, spot ticaret hacminde yaşanan büyük düşüş ve vadeli işlem piyasasının artan talebi doğrulusunda iflas eden kripto para borsası FTX’in Avrupa iştiraki FTX Europe’u satın alma konusunda teklif vermeyi araştırdığı öne sürülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!