Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Brezilya Atılımı Geldi: Merkez Bankası İş Birliği İle Entegrasyon

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Brezilya’daki faaliyetlerini genişlettiğini belirtirken kullanıcıların artık Brezilya Reali (BRL) ile kripto alabileceğini bildirdi.

Coinbase 21 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, 8 haftalık uluslararası genişleme planı kapsamında Brezilya’daki faaliyetlerini artırdığını açıkladı.

Borsa, Brezilya Merkez Bankası tarafından işletilen ödeme hizmetleri uygulaması Pix’i uçtan uca ödeme işlemcisi Ebanx aracılığıyla entegre ettiğini ve bu sayede Berzilyalı kullanıcıların artık Brezilya Real’i ile kripto para alım-satımı gerçekleştirebileceğini belirtti. Kripto para alım-satımının yanı sıra borsa, para çekme için de BRL kullanımına olanak sağlayacak.

Öte yandan Coinbase, kullanıcılara 7/24 Portekizce müşteri desteğinin aktif edildiğini ve uygulamanın tamamen yerel dilde olduğunu açıkladı.

Konuya aşina kaynaklar Coinbase’in Binance’in küresel piyasa hakimiyetine göz dikerek yakın zamanda off-shore (kıyı ötesi) ülkelerde piyasa yapıcılar ve ticaret şirketleri için bir kripto türev ürünleri borsası açmayı planladığını iddia etmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!