Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck, ABD Pazarına Açılmayı Planlıyor

Bu yılın başında yaşadığı hack olayının ardından milyonlarca dolarlık NEM koinini çaldıran ve daha sonra maruz kaldığı soruşturmaların sonucunda el değiştiren ve yeni sahibine kavuşan Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coincheck’te gelecek planları yapılıyor. Firmanın Amerika pazarına girmek için çalışmalara başladığı belirtilirken; borsayı satın alan firma olan Monex’in CEO’su da Coincheck’in yakın dönemde lisanslı bir kripto para borsası olacağının müjdesini verdi.

Coincheck Geri Dönüyor: Sırada Amerika Var

Japonya’da hali hazırda 2 milyondan fazla kullanıcıya sahip ola Coincheck; Amerika Birleşik Devletleri yasalarını uzun uzadıya inceleyerek; orada işlem görmenin ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyor. Japonya’daki hizmetlerini şimdi de Amerika’ya taşımak isteyen kurum; şu aşamada bu amacı için net bir zaman çizelgesi ise çıkarmış değil. Platformun yeni sahiplerinin bu konu hakkında derin araştırmalar yaptığı belirtilirken; 550 milyon dolarlık NEM kaybının ardından Monex’e satılması ile yeniden yapılanma sürecine giren borsanın; bu yönde bir hamle yaparak kendini yeniden kanıtlamak istediği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Coincheck’in gelecek planları ile ilgili olarak ünlü medya kuruluşu Bloomberg’e bir röportaj veren Monex CEO’su Oki Matsumoto, gelecek hedeflerine dair şu ifadeleri kullandı:

”Kripto paralar ile ilgili Amerika’daki yasal düzenleme çizelgesi şu anda bir hayli karmaşık durumda. Para transferi, senet olup olmama durumları, emtialar ve daha birçok şey, bu işi yeterince zorlaştırıyor. O yüzden şirket olarak bu konuda çok dikkatli olmalı ve dersimize çok çok iyi çalışmalıyız. Amacımız kaybolan itibarımızı geri kazanmak. Bu yönde çok ciddi bir kaynak ayırdık ve bir hayli fazla miktarda para harcıyoruz. Yakın dönemde de Japonya’da lisans alacğaız ki bu bizim için büyük bir gelişme. Gelecekte de böylesi güzel haberleri duymak için çalışmaya devam etmeliyiz.”

Monex’in o dönem ciddi sorun yaşayan ve itibar kaybeden bir borsayı 34 milyon dolara satın alması birçoklarına göre hayli riskli bir yatırımdı ancak şu anda bu durum şirket için karlı bir hal almaya başladı. Hisseleri, Nisan ayındaki süreçten bu yana iki katına çıkan firma; şimdi bir kez daha risk alıp almayacağını tartışıyor. ABD’de kripto para borsası yürütmenin gerçekten de bir işkenceye dönüşebileceği yönünde uyarılar yapan otoriteler; Japonya’daki dostane atmosferi, ABD’de şirketin bulamayacağı yönünde fikir belirtiyor.

Farklı Bir Bakış Açısı

Tüm bu olumsuz görüşlere karşın Monex CEO’su Matsumoto, Batı’ya açılmanın avantajlarının a olduğunun farkında. Özellikle daha düşük vergi oranları ve büyük yatırımcıların kripto paralara duyduğu ilginin güç geçtikçe artması; Amerika’yı Coincheck için önemli bir pazar haline getiriyor. Örneğin Fransa, kripto paralardan kazanılan paraların vergilendirmesinde indirime giderek bu rakamı yüzde 19’a çekti. Bu miktar, Japonya’nın uyguladığı yüzde 55’e kıyasla gerçekten de göz yaşartıcı.

Fransa’daki olumlu gelişmeler bununla da sınırlı değil. Fransız bakan Le Maire, dün konuşarak şunları söylemişti:

”Birkaç yıl öncesine kadar bu teknolojiye biraz soğuk baktığımı belirtmeliyim ancak artık işler değişti. Çok daha hırslı ve ileriye dönük bir yaklaşım içerisindeyim. Artık Fransa olarak vatandaşlarımıza ve tüm girişimcilerimize Blockchain’i anlatmalıyız ve ülkede bunun kullanımı teşvik etmeliyiz. Bu sayede, ülkemizi bir Blockchain merkezine dönüştürebiliriz. Bunu da Avrupa’da ilk olarak yapan ülke olarak tarihe geçebiliriz.”

Matsumoto, Avrupa ve Amerika’da yaşanan tüm bu olumlu gelişmelere rağmen Japon hükümetinin vergi konusunda henüz bir adım atmayı düşünmediğnii de belirtti. Bu durumun da kendilerinde bir hayal kırıklığı yarattığını aktaran başarılı CEO, kripto paraların ülkede spekülatörlerin oynadığı bir oyuncağa dönüştüğünü ifade etti.

Kripto para ticaretini geçtiğimiz yıl yasallaştırmasına karşın; Tokyo hükümetinin halen kripto para vadeli işlem kontratları hakkında bir adım atmadığını hatırlatan başarılı yönetici; şu anda bu sürecin de yavaş ilerlediğini belirtti.

Matsumoto, Amerika’nın yaptığı kripto para yasalarının daha fazla yatırımcı çekmek için elzem olduğunu belirtirken; Amerika’da yaşanacak gelişmelerin de tüm dünyayı etkileyeceğini ve o yüzden ABD’nin vereceği kararların çok önemli olduğunu düşündüğünü vurguladı. Japonya’da bu kuralların etkisi olacağını belirten başarılı CEO, son olarak şunları söyleyerek sözlerini noktaladı:

”Japonya, kripto paralar konusunda dünyanın geri kalanından bir adım önde gibi görünebilir ancak neyin token neyin senet olduğunun belli olmaması gibi birçok konuda halen ülkemizde ciddi belirsizlikler var. Ayrıca daha fazla yatırımcıyı nasıl çekeriz sorusunun cevabı da bilinmiyor. Bu gibi durumlarda Amerika ve Avrıpa ülkeleri maalesef bizden daha önde.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment