Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Trader Bitcoin İçin Fitili Ateşledi: Short Pozisyon Alın! İşte Nedeni

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin (BTC) CME vadelileri grafiğinde bulunan iki büyük fiyat boşluğuna (gap) işaret ederek short (kısa) yönlü pozisyon alınması gerektiğini söyledi. 

Peter Brandt 20 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, yakın zamanda türev borsası Chicago Mercantile Exchange (CME) üzerinde işlem gören Bitcoin vadelileri grafiğinde oluşan doldurulmamış iki büyük gap’e işaret ederek bir düşüş yaşanabileceğini ima etti ve short pozisyon alınması yönünde tavsiyede bulundu.

Doldurulmamış iki büyük gap. Ateşli gençleri short (kısa) pozisyon açmak için cesaretlendiriyorum.

Peter Brandt’in dikkat çektiği ilki 27.320 ve 27.115 dolar arasında, ikincisi ise 21.110 ve 20.090 dolar bandında oluşan gaplerin doldurulması durumunda, Bitcoin mevcut fiyattan %30’a yakın değer kaybı yaşayacak. 

Grafiklerde oluşan fiyat gapleri, genellikle yatırımcılar arasında ortak bir görüş olarak doldurulması beklenen boşluklardır ancak genel kanının aksine bu boşlukların doldurulması bazı durumlarda uzun bir zaman alabilir.

CoinGecko verilerine göre son 30 günlük periyotta %28,5 değer kazanan Bitcoin, yazım esnasında 28.375 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!