Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Yatırımcısına Bağlı Kripto Para Borsası Yüzde 35 İşten Çıkarma Yapacak

Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi olan kripto para borsası Luno, personel sayısını %35 azaltacağını açıkladı.

Londra merkezli Luno tarafından yayınlanan bir bildiride, personel sayısında %35 azalmaya gidildiği duyuruldu. Resmi kaynaklar tarafından doğrulanan veriye göre Luno’da çalışan 960 personel bulunuyor. Bu veri doğrultusunda kesinti oranına bakıldığı zaman 330 çalışanın işten çıkarıldığı anlaşılıyor. Bir süredir likidite sorunlarıyla boğuşan DCG’nin birçok alt kurumu da bu durumdan doğrudan etkilendi.

Londra, Singapur, Cape Town, Johannesburg, Lagos ve Sidney’de ofisleri bulunan şirket, müşterilerin ve operasyonların bu durumdan etkilenmeyeceğini söyledi.

Kripto para borsası tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

2022 daha geniş teknoloji endüstrisi ve özellikle kripto pazarı için inanılmaz derecede zor bir yıl oldu. Luno ne yazık ki bu türbülansa karşı bağışıklık kazanamadı ve bu da genel büyüme ve gelir rakamlarımızı etkiledi. Şu anda piyasadaki tüm hassasiyet ve yanlış bilgiler göz önüne alındığında, müşteri fonlarının güvende olduğunu herkese yinelemenin de önemli olduğuna inanıyoruz.

Hatırlanacağı üzere DCG’nin alt şirketi Genes’in yaşadığı finansal krizden büyük yara alan Gemini, kötü makroekonomik koşullar nedeniyle işten çıkarma yapacağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!