Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev ETP İhraççısından Bitcoin ve Ethereum Dahil 6 Fon İçin Kapatma Kararı

İsviçre merkezli kripto yatırım ürünü (ETP) ihraççısı 21Shares, toplamda 700 bin dolardan daha az değere sahip 6 farklı kripto fonunu durdurma kararı aldı.

21Shares sözcüsü tarafından yakın tarihte yapılan açıklamada, yatırımcı ilgisinin azalması nedeniyle 5 farklı fonun kapatılacağı ve 1 fonun da delist edileceği duyuruldu. Söz konusu 6 fonun toplam değerinin 700 bin dolardan az olduğu bildirildi.

Sözcü konu ile ilgili açıklamasında, bu işlemin beklendik ve rutin bir hamle olduğuna yer verildi:

Bu, ETP endüstrisinde rutin/standart bir uygulamadır. Bu ETP’ler nispeten düşük talep görürken, diğer ürünlerimizde sürekli güçlü talep görüyoruz. Aslında, bu yıl şirket tarihindeki en güçlü ikinci ocak ayımızı tamamladık.

21Shares tarafından 6 Nisan tarihinde kapatılacak ürünler arasında 21Shares S&P Risk Controlled Bitcoin Index ETP (SPBTC), 21Shares S&P Risk Controlled Ethereum Index ETP (SPETH), 21Shares USD Yield ETP (USDY)21Shares Crypto Layer 1 ETP (LAY1) ve 21Shares DeFi 10 Infrastructure ETP (DEFII) yer alıyor. Bununla birlikte 21Shares Terra Classic ETP (LUNA) ürünü ise 12 Haziran tarihinde delist edilecek.

Öte yandan 21Shares tarafından sunulan raporlara ve sözcünün açıklamasına göre şirket, 2018’deki kuruluşundan bu yana net varlık açısından en verimli ikinci ocak ayını yaşadı. 21Shares fonları, bu yılın başında geçen yılın aynı dönemindeki 26,73 milyon dolara kıyasla 26,95 milyon dolar net varlık girişi gördü. Rekor, yaklaşık 44 milyon dolarlık varlıkla Ocak 2021‘de kırılmıştı.

21Shares, bu yılın başında 6 kripto parayı içeren ve dünyanın ilk çeşitlendirilmiş staking geliri sunan ETP’sini piyasaya sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!