Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsasından Büyüme Planı: Asya ve Avrupa İçin Fon Arayışı İçinde!

Dev kripto para borsası Bitstamp, Avrupa ve Asya pazar payını genişletmek için fon toplama görüşmelerinde bulunuyor.

Bloomberg’ün 8 Ağustos tarihli haberine göre Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından Bitstamp’ın CEO’su Jean-Baptiste Graftieaux, borsanın yeni finansman bulmak amacıyla çeşitli görüşmeler yaptığını açıkladı.

Bitstamp verilen bilgilere göre geçtiğimiz haziran ayı sonunda finansman toplama sürecini başlattı. Bu yolda şirketin danışmanlığının ise kripto para odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital tarafından yapıldığı belirtildi.

Graftieaux’un verdiği bilgilere göre toplanacak finansman, önümüzdeki yıl Avrupa’da türev araç hizmetleri sunmaya başlamak, Asya’da hizmet verilen piyasaların sayısını artırmak ve İngiltere’deki operasyonları genişletmek gibi faaliyet alanını büyütme çalışmaları için kullanılacak.

Öte yandan CEO, şirketin satılmasına dair bir planın masada bulunmadığını şu ifadelerle aktardı:

Bitstamp satılık değildir. Şirketi aktif olarak satmak gibi bir planımız yok. Şu anda tek önceliğimiz bireysel ve kurumsal kripto müşterilerine yeni ürün ve hizmetler sunarak Bitstamp’in büyümesini hızlandırmak için stratejik yatırımcılar aracılığıyla finansman toplamaktır.

Galaxy Digital 2023’ün ilk yarısına ait finansal raporunda, ABD merkezli yatırım şirketi Pantera Capital’in, Bitstamp hisselerini Ripple’a (XRP) satarken şirkete danışmanlık hizmeti verdiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!