Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirketin Terra Yüzünden Başı Dertte: 1,3 Milyar Dolarlık Kar İçin Dava Açıldı!

Milyar dolarlık ticaret şirketi Jump Trading, fiyat manipülasyonu ve gizli anlaşmalar sayesinde Terra (LUNA) üzerinden 1 milyar dolar kar elde etmekle suçlanıyor.

ABD Illinois bölge mahkemesinde Taewoo Kim tarafından açılan bir davada, Jump Trading ve CEO’su Kanav Kariya yönetmelikleri ihlal ederek Terra üzerinden 1,28 milyar dolardan fazla kazanç sağlamak ve sebepsiz zenginleşmekle suçlandı. Dava belgelerinde, Jump Trading’in Terraform Labs ile birlikte TerraUSD’nin (UST) fiyatını manipüle ettiği iddia edilirken LUNA kurucusu Do Kwon‘un gizli anlaşmaların bir parçası olduğu belirtildi.

Davaya göre Jump Trading, Terraform Labs’in ilk ortaklarından ve birincil finansal destekçilerinden biriydi. Jump, Kasım 2019 ile Eylül 2020 arasında Terraform ve iştirakleri ile LUNA ve UST için çeşitli hizmet anlaşmaları sağladı. Anlaşmalar kapsamında Jump Trading, yüksek indirimli fiyatlar ve avantajlı paketler eşliğinde LUNA alım fırsatı elde etti.

%99 indirimli LUNA anlaşması

Belgelerin detaylarında, kurucu Do Kwon ve Jump Trading’in UST fiyatını 1 dolara sabit tutmak için gizli anlaşmalar yaparak fiyat manipülasyonu gerçekleştirdiği öne sürüldü. Söz konusu plan, Jump’ın 23 Mayıs ve 27 Mayıs 2021 tarihleri arasında 62 milyondan fazla UST satın alarak UST’nin fiyatının yapay olarak 1 dolara sabitlemesine ve aUST fiyatının artmasına neden oldu.

Kwon anlaşma kapsamında, LUNA tokenını o zamanki piyasa fiyatından %99’dan fazla indirimle koşulsuz olarak devretmeyi kabul etti. Jump daha sonra bu LUNA tokenlarını 1,28 milyar doların üzerinde şaşırtıcı bir karla kademeli olarak sattı.

Jump Trading geçen hafta yaptığı bir açıklamada ABD’nin kripto para sektörüne dair baskıcı politikalarını gerekçe göstererek ülkedeki faaliyetlerini küçülttüğünü belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!