Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Altcoin Şirketine Büyük Ceza İndirimi Şaşırttı: 22 Milyon Yerine 111 Bin Dolar!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para şirketi LBRY’a (LBC) verilen 22 milyon dolarlık para cezasının 111 bin dolara düşürülmesini talep etti.

SEC yakın zamanda New Hampshire Mahkemesine verdiği beyanda, kayıt dışı menkul kıymet satışı nedeniyle suçlu bulunan LBRY’a verilen 22 milyon dolarlık para cezasının 111 bin dolar olarak revize edilmesini talep etti.

SEC beyanda, LBRY’nin faaliyetlerini durduğuna ve buna bağlı olarak cezayı ödeyebilecek fondan yoksun kaldığına dair taleplerini dikkate aldığını ve cezanın şirketin ödeme gücüne göre revize edilmesi gerektiğini belirtti.

Ceza revizesinin suçtan caydırma ve cezanın ödenebilir durumda olması arasında bir dengeleme hamlesi olduğu ifade edildi.

Bunun yanı sıra şirketin gelecekte herhangi bir şekilde kayıt dışı menkul kıymet operasyonlarında bulunmasının yasaklanması da SEC’nin değindiği ikinci bir talep olarak beyanda yer aldı.

Ripple avukatı Jhon Deaton, geçtiğimiz yılın kasım ayında kaybedilen davanın Ripple davası için bir emsal teşkil etmeyeceğini belirtmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içinde %17,6 değer kaybeden LBC, son 24 saat içerisinde %2,4 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0.0103 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!