Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: FTX Kilidini Açarak Coinbase’e 250 Milyon Dolarlık Solana Taşıdı!

İflas eden kripto para borsası FTX ile bağlantılı cüzdanlar dikkat çeken bir Solana (SOL) hareketliliğine ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıl iflastan korunma başvurusunda bulunan ve aylardır altcoin satışlarıyla zaman zaman manşetlere düşen FTX, milyonlarca dolar değerinde Solana’yı Coinbase’e aktardı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre FTX bağlantılı “4Axqyo…HswTAh” isimli cüzdan 5 Aralık günü harekete geçerek staking haldeki SOL varlıklarını bozdu ve “3vxheE…5mgkom” isimli bir cüzdana 90 milyon dolar değerinde 1,5 milyon SOL transfer etti.

Söz konusu cüzdan kısa süre sonra ABD’li kripto para borsası Coinbase’e 246 milyon dolar değerinde 4,13 milyon SOL aktardı. Lookonchain, FTX’in SOL gönderdiği adresin bu bağlantıdan yola çıkarak Coinbase borsasına ait dahili bir cüzdan olduğunu belirtti.

İflastan kurtulmak için varlık satışlarına devam eden borsa staking haldeki SOL bakiyesine uzun süredir dokunmuyordu. Hatta geçtiğimiz ekim ayında FTX’in 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL stake etmesi olumlu bir haber olarka yorumlanmıştı.

CoinGecko veirlerine göre söz konusu satış haberlerine istinaden kısa sürede %3,8 değer kaybeden SOL, 62 dolar seviyesinden 59,6 dolara kadar geriledi. SOL yazım esnasında 60 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!