Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolar Bitiyor; En Mantıklı Yatırım Bitcoin, Altın, Gümüş

Ülkemizde de çok satanlar listesine girmiş olan Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı ve iş insanı Robert Kiyosaki, Warren Buffett’ın bankalardaki hisselerini satmasını ‘bankaların çöküşü’ için bir sinyal olarak gördüğünü açıkladı. Fed ve Amerika Hazine Bakanlığının koronavirüs ile gerileyen ekonomiye müdahalesini de eleştiren Kiyosaki, önemli yatırımların artık altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlıklar olduğunu söyledi.

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in bankacılık sektöründeki birçok hissesini satarak altın madenciliği yapan Barrick Gold’a yatırım yapması, birçok kişi için beklenmedik bir hamleydi ve bu hamlenin geçtiğimiz hafta medyada gündeme gelmesi pandemi süreciyle daha da değer kazanan altının yükselişini pekiştirmişti. Buffett, yıllarca altın gibi aktif bazda bir üretkenlik barındırmayan varlıklara mesafeli duruşu ile biliniyordu. Buffett’ın onayı ile hareket eden Berkshire Hathaway, dünyanın en büyük altın şirketlerinden biri olan Barrick Gold’tan 563.5 milyon dolar değerinde hisse satın aldı.  Fakat bazı uzmanlar bu hamlenin Buffett’ın politikalarıyla ters düşmediğini, şirketin yine bir iş modeline yatırım yaptığını söylediler.

Buffett’ın altına olan mesafeli tavrı nedeniyle Barrick Gold hisseleri gündemi meşgul ederken, Şant Manukyan gibi uzmanlar asıl bakılması gereken noktanın efsane yatırımcı Buffett’ın bankalardan çıkma kararı olduğunu vurguladılar. Bu konuda onlara katılan iş insanı ve yazar Robert Kiyosaki Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Buffett’ın bankalardan çıkmasının ardındaki sebebi, bankaların sonunun gelmesi olarak açıkladı.

“Ne kadar Altın, Gümüş, Bitcoin’iniz var?”

Twitter’da yaklaşık 1,4 milyon takipçiye sahip olan Rich Global LLC’nin kurucusu Kiyosaki, daha önce de Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin hiç iyiye gitmediğini ve Fed’in bu konuda yetersiz kaldığını söyledi. Bunu yeniden dile getirerek Fed ve Hazine Bakanlığının başarısız politikaları sorgulayan Kiyosaki, bu kurumları günü kurtarmak için şuursuzca para basmakla suçladı. Amerikan hükümeti ve Fed, koranavirüs etkisi ile zor duruma düşen halkı rahatlatmak amacıyla bir dizi destek paketi hayata geçirdi. Bu paketler halkın gözünde Kiyosaki’nin belirttiği gibi günü kurtarırken, doların değer kaybını daha da pekiştirmesiyle sonuçlandı.

Robert Kiyosaki, hem bankaların çöküşü hem de doların değer kaybını göz önünde bulundurarak insanların artık bu geleneksel yatırım anlayışlarından uzaklaşması gerektiğini savundu. Yatırımcıların Fed ve Amerikan hükümetinin yaptığı hamlelerin doğruluğunu – yanlışlığını tartışmak yerine ne kadar değerli maden ya da dijital yatırımının olduğuna bakması gerektiğini vurguladı.

Bitcoin Fiyatının 75,000 Dolar Olacağını Düşünüyor

Çok satan yatırım kitapları yazarı ve iş insanı Robert Kiyosaki, Fed’in ve Amerika’nın ekonomik geleceğine güvenmediğini belirtmiş ve insanların altın ve Bitcoin gibi yatırımlara yöneleceğini, bunun da fiyatları arttıracağını öne sürmüştü. Kiyosaki’ye göre altın 1 yıl içerisinde ons bazında 3 bin dolara, gümüş 5 yıl içerisinde 40 dolara ve Bitcoin de 3 yıl içerisinde 75 bin dolara kadar çıkabilir.

Robert Kiyosaki görüş olarak, devletten bağımsız olan altın, Bitcoin (BTC) ve gümüş gibi varlıkların uzun soluklu destekçisi konumunda bulunuyor. Kiyosaki, ABD dolarının eninde sonunda biteceğini ve bu sebeple de en mantıklı yatırımın BTC olduğunu ima ediyor. İş insanı, katıldığı yayınlarda ve verdiği röportajlarda sık sık kendinin de Bitcoin kullandığını ve BTC’ye yatırım yaptığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment