Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan’dan Güncel Bitcoin, Altın ve Ethereum Yorumu

Ekonomist ve global stratejist Şant Manukyan yayımladığı videoda altın, Bitcoin ve Ethereum yorumu yaptı. Manukyan’ın altın rallisini, Bitcoin ve Ethereum’un güncel durumları ile ilgili yorumlarını  sizler için derledik. 

Şant Manukyan, altın fiyatını yorumlarken  Barrick Gold hisselerindeki artışa ve altının yakın geleceğine değindi. Bunun yanı sıra Bitcoin fiyatını yorumlayan Manukyan Çin’den gelen doğal afet haberlerinin, Bitcoin piyasasını zorlayacağını açıkladı. Manukyan Ethereum ile ilgili de konuştu ve DeFi’nin bankaların yerini alıp alamayacağı hakkındaki görüşlerini de bildirdi.

Yatırımcıların Yükselen Yıldızı Barrick Gold

Geçtiğimiz günlerde Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in yüklü miktarda Barrick Gold hissesi satın almasına değinen Manukyan, bu hamlenin doğrudan Buffett’ın kararı olmadığını düşünüyor. Manukyan, her şeye rağmen Buffett’ın onayı ile gerçekleştirilen bu hamlede aslında Buffett’ın doğrudan altına değil, yine bir iş modeline yatırım yaptığını belirtti. Buffett birçok defa sıcak para akışı olan işletme türevi kaynaklara yatırım yapılması gerektiğini vurgulamıştı. Yani Barrick Gold hissesi satın almakla milyarder yatırımcı, aslında şirketin karlılığına ve nakit akışına bir yatırım yapmış oldu.

Şant Manukyan, Buffett tarafından gerçekleştirilen bu hamleden sonra piyasada altın madenciliği hisselerine gözle görülür bir ilgi başladığına dikkat çekti. Ve bunun da büyük etkisiyle, Barrick Gold şirket hisseleri %11.7 gibi bir oranda artış gösterdi.

Altın için Düzeltme Bitti, Yeni Ralli Yolda mı?

Şu an altının izlediği Bolinger bandında bir sıkışma gözlemleyen Manukyan, bunun bir belirsizlik göstergesi olduğunu söyledi. Ekonomist altın grafiğinin sonraki hareketinin aşağı doğru da yukarı doğru da olabileceğini düşündüğünü fakat şahsi düşüncelerinin aşağı doğru bir hareketlenme doğrultusunda olduğunu belirtti. Manukyan altın yorumu yaparken altında yaşanacak bir sonraki hareketliliğin sert bir hareketlilik olacağını da vurguladı.

Şant Manukyan, belli bir altın yatırımı olanların acele etmesine gerek olmadığını vurgularken, bütün bu ralliye altınsız girmiş olanların artık küçük bir şekilde yatırıma başlamaları gerektiğini söyledi. Stratejist, belli bir yatırımı olanlarınsa daha derinlemesine yapılacak bir düzeltme ile yeniden altın alımı yapabileceğini belirtti.

Bitcoin (BTC) için Bir Sonraki Rota 13.400 Dolar Bandı

Bitcoin’in 12 bin dolar barajını geçeceğini tahmin etmiş olan Manukyan, BTC’nin 12.300 dolar seviyelerinde biraz mola verdikten sonra 13.400 dolar bandına çıkabileceğini öngörüyor.  12 bin dolar seviyesinin Bitcoin için önemli bir baraj olduğunu tekrar belirten ekonomistin Bitcoin yorumu, 13.400 dolar seviyesinin aşılmasıyla birlikte artışın kademeli olarak devam edeceği yönünde.

Bitcoin için 3400 dolar seviyesinin gösterildiği grafik. Kaynak

Şant Manukyan, Çin’de yaşanan sel felaketlerinin etkilerini Bitcoin’de de gördüklerini söyledi. Manukyan Çinli madencilerin bulunduğu havuzlarda hash değerlerindeki gerilemenin, BTC üzerindeki baskıyı arttırabileceğini düşünüyor.

Ethererum ve DeFi, Bankacılığı Ele mi Geçiriyor?

DeFi’nin 6 milyar doları geçmiş durumda olmasını önemseyen Manukyan, bunun tüm piyasa içinde küçük bir değer olduğunu kabul etmekle beraber önemli olan kısmın DeFi’nin yükselmeye devam etmesi olduğunu da vurguluyor. Aynı zamanda Warren Buffett’ın altın hissesi almasından çok, bankacılık sektöründen bu kadar çekilmesinin önemli bir mesaj içerdiğini savunan ekonomist, DeFi’nin bankacılığın yerine geçip geçmeyeceğini de irdeliyor.

Manukyan, DeFi’nin bankacılığın yerine geçeceğini söylemenin şu an için biraz abartılı olacağını düşünüyor. Ama ilerleyen zamanda, DeFi gibi bankacılığa alternatif olabilecek yeni modellerin ortaya çıkmasının da kayda değer bir gelişme olduğunu söyledi.

Ethereum (ETH) için de bir fiyat yorumu yapan Manukyan, ETH’nin kısa vadede 375 dolar bandının altına kaymaması gerektiğini, yukarı hedefinse 500 dolar olduğunu belirtti. Ama ETH için işlem ücretlerinin hala çok yüksek olduğunu vurgulayan stratejist, bankacılığın geleceği olma yolunda en büyük engellerden birinin de bu yüksek bedeller olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment