Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’den Bir Kripto Para Borsasına Yaptırım: Lisansı Askıya Alındı!

Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA), Orta Doğu’da faaliyet gösteren kripto para borsası BitOasis lisansını askıya aldı.

Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA) 10 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, geçtiğimiz nisan ayında regülatörden faaliyet izni alan kripto para borsası BitOasis’e lisans gereksinimlerini karşılamadığı gerekçesiyle kınama yayınladı.

BitOasis’in VARA tarafından düzenlenen herhangi bir piyasa faaliyetine başlamadan önce 30 ile 60 günlük zaman dilimleri içerisinde karşılanması gereken koşulları yerine getirmediği için inceleme altına alındığı belirtildi.

Ülkede Sınırlı Faaliyet Lisansı (MVP) bulunan BitOasis’in incelemeler sonucunda faaliyet iznini kaybetme olasılığı olduğu şu ifadelerle vurgulandı:

VARA yetkisini kapsamında, uyumluluğun denetlenmesi ve gözetilmesi, belirlenen koşullarının yerine getirilmesinin sağlanması, iyileştirici yöntemlerin ve gerekli yaptırımların uygulanması gibi eylemleri gerçekleştirerek BitOasis’in lisansını geçersiz kılmak gibi önlemler alacaktır.

VARA, iflas eden Three Arrows Capital (3AC) kurucuları Zu Shu ve Kyle Davies önderliğinde kurulan kripto para borsası OPNX hakkında da geçtiğimiz mayıs ayında bir kınama yayınlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!