Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Beşinci Bankası Blockchain Sistemi Geliştiriyor

Japonya‘daki Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), geçtiğimiz gün yayınladığı bir basın duyurusunda Blockchain tabanlı yeni bir ödeme sistemi geliştireceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük beşinci bankası olarak gösterilen ve Japonya’nın önde gelen şirketleri arasında bulunan Mitsubishi UFJ Financial Group, Blockchain teknolojisine yönelik yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleme kararı aldı.

Şirket geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusunda Blockchain tabanlı yeni bir ödeme sistemi geliştireceğini açıkladı. MUFG bu duyurusunda söz konusu proje için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Akamai adlı bir içerik üretim ağıyla işbirliği yapmaya başladığını da belirtti.

“Global Open Network” adıyla geliştirilecek olan bu yeni proje, MUFG’nin Blockchain sektöründeki konumunu güçlendirebilir. Şirket ayrıca bu projeyle birlikte çok daha verimli bir ödeme altyapısına kavuşmayı hedefliyor.

MUFG ve Akamai arasındaki işbirliği pek yeni değil. Öyle ki bu ikili, Blockchain ile ilgili bir işbirliği yaptıklarını ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında duyurmuşlardı.

İkilinin o dönemlerde yayınladığı basın duyurusuna göre Global Open Network adlı proje “Blockchain aracılığıyla değer (para) transferi yapmaya ve bu değeri yönetmeye” olanak tanıyacak, bunun yanı sıra aynı zamanda bir “komünikasyon ağı olarak” işlev gösterecek. Yine bu basın duyurusuna göre söz konusu proje, ödeme hizmetlerini ciddi anlamda geliştirecek:

“Bu proje her türlü ödeme hizmetindeki işlem ücretlerini ciddi ölçüde azaltacak ve çok daha kapsamlı bir işlem kapasitesine sahip olacak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment