Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsane Ekonomist Bitcoin 175 Bin Dolar Olacak, Şu An Dipten Alım Fırsatı Dedi!

Ticaret efsanesi makroekonomist Henrik Zeberg, Bitcoin’de (BTC) mevcut durumun bir dip satın alma fırsatı olduğunu söyledi ve zirve seviye için fiyat beklentisini paylaştı.

Henrik Zeberg, yatırımcıları heyecanlandıran bir Bitcoin fiyat tahmininde bulundu. Efsane isim 21 Eylül günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’de mevcut durumun bir satın alma fırsatı olduğunu ve yakın gelecekte 175 bin dolara ulaşabileceğini belirtti.

Bununla birlikte yaptığı tahminde sadece Bitcoin ile sınırlı kalmayan Zeberg, ABD borsaları Nasdaq ve S&P500 endeksi için de rekor tahminlerde bulundu. Trader, S&P 500 için 6.100 seviyesini işaret ederken Nasdaq endeksi için 27.100 doların gelebileceğini öne sürdü.

Zeberg, içinde bulunduğumuz fiyatların dibi satın almak için makul noktalar olduğunu ima etmekten çekinmedi. Trader geçtiğimiz dönemde yaptığı bir paylaşımda ABD’deki piyasa durgunluğunun 2023 yılının 4. çeyreğinin sonlarında sona ereceğini vurgulamıştı.

Bitcoin’de mevcut fiyattan %550’lik bir ralli ve ABD merkezli hisselerde benzer bir artış ihtimalini öne süren trader, daha önce yükselişin ardından yaşanabilecek potansiyel bir çöküşe de işaret etmişti.

Deneyimli trader 14 Mart tarihinde yaptığı bir diğer açıklamada orta vadeli görünümün Büyük Buhran tarzı bir çöküş ihtimalini barındırdığını dile getirmişti. Zeberg, yaşanabilecek zirvelerden sonra piyasaların şimdiye kadar görülmemiş bir düşüşe de tanıklık edebileceğini düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,6 değer kaybeden Bitcoin yazım esnasında 26.637 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!