Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bitcoin ve Ether Fiyatını Yorumladı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili yaptığı yeni açıklamada bu ikilinin fiyatlarının biraz fazla “yükselmiş” olabileceğini ifade etti.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, dün yaptığı açıklamalarla hem Bitcoin’i hem itibari parayı “saçmalık” olarak tanımladı ve “asıl paranın altın“olduğunu dile getirdi. Elon Musk, Bitcoin’in en büyük eleştirmenlerinden Schiff’e cumartesi sabahı yanıt verdi.

“Fiyatları yüksek duruyor”

Elon Musk, bu hafta “Bitcoin’in neredeyse itibari para kadar saçma” olduğundan bahsetti. Peter Schiff, bu ifadeyi bir adım ileri taşıyıp ikisinin de tamamen saçma olduğunu ve altının hem Bitcoin’den hem itibari paradan daha iyi olduğunu savundu.

Tesla CEO’su, Schiff’e her türlü paranın aslında “veriden ibaret” olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Musk’ın ifadesi şu şekilde oldu:

“Size altın aldığınıza dair gönderilmiş bir e-posta, gerçekten altın almakla aynı şey değil. Kripto para alsanız da bir farkı olmaz. Para denen şey; bizi takas yapma zahmetinden kurtaran bir veridir. Bu veride, diğer tüm verilerde olduğu gibi, hata ve gecikme olabilir. Sistem; her ikisini de minimalize edecek şekilde evrilecek.”

Schiff’in altın hakkındaki görüşlerine bu sözlerle karşı çıkan Musk, buna Bitcoin ve Ethereum fiyatları ile ilgili bir yorum ekledi. Musk’ın sözleri, “…Ama bununla birlikte, Bitcoin ve Ether fiyatları yüksek gözüküyor.” şeklinde oldu. Cumartesi sabahı itibarıyla bitcoin 55.730; ether 2.012 dolardan işlem görüyor.

elon-musk-bitcoin-ether-fiyat-usd
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!