Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Twitter’dan Bitcoin Mesajı Verdi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabının biyografisini yalnızca “Bitcoin” yazacak şekilde güncelledi. Bu değişiklik, GameStop ve DOGE fiyatlarında yaşanan rallinin ardından geldi. 

20 kat değerlenen GameStop’a; altı kat değerlenen Dogecoin’e destek veren Elon Musk, Twitter hesabından kripto paralara yönelik mesaj vermeyi sürdürüyor. Geçmişte bitcoin gibi kripto paralar ile ilgili birkaç farklı açıklamada bulunan Musk, 43.7 milyon takipçili hesabını artık tek bir kelimeyle lanse ediyor: Bitcoin.

Arka arkaya gelen kripto paylaşımları

Hafta genelinde yaşanan GameStop rallisini takip eden ve konuyla ilgili demeçler veren Musk, Robinhood’un GME işlemlerini durdurma kararı almasından sonra Twitter hesabında bir değişikliğe gitti.

Wall Street’te yaşananların kripto paralar için olumlu olabileceği düşünülürken, Musk biyografisini “Bitcoin” yazacak şekilde güncelledi. Musk, sabaha karşı yaptığı başka bir paylaşımla Dogecoin’e (DOGE) destek verdi.

elon-musk-bitcoin-btc-kripto-para

İki gelişme arasında doğrudan bağlantı kurmak mümkün olmasa da, Musk bu tweeti paylaştıktan sonraki ilk 15 dakika içerisinde Bitcoin grafiğinde yukarı yönlü bir hareket tespit edildi.

bitcoin-btc-usd-fiyat-grafik

‘Açığa satış yapmak yasaklansın’

Robinhood yönetimi, GME hisselerinde yaşanan gamma squeeze sonrasında işlemleri durdurma kararı aldı. Şirketin böylece kendisini büyük yatırımcıların yanında konumlandırdığı varsayıldı. Alexandria Ocasio-Cortez gibi isimler bu kararın soruşturulması gerektiğini söylerken, onun tam tersi yönde politik görüşleri savunan Ted Cruz’dan ona destek geldi.

GameStop fiyatında yaşanan gelişmeleri yorumlayan Musk, “Açığa satış yapmak yasaklansın.” açıklamasında bulundu. Tesla CEO’su Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu örneği verdi:

“Sahip olmadığınız evi satamıyorsunuz. Sahip olmadığınız arabayı satamıyorsunuz. Ama sahip olmadığınız hisseyi satmanıza müsaade ediyorlar. Açığa satış dolandırıcılıktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!