Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Daha Fazla Bitcoin Alabileceğini Açıkladı

Bitcoin yatırımlarıyla gündeme gelen MicroStrategy, yayınladığı dördüncü çeyrek raporunda tekrar btc alabileceğini sinyalini verdi. Şirket, yeni bitcoin yatırımları için farklı stratejiler denemek istediğini açıkladı.

MicroStrategy, 2020 yılında başladığı bitcoin yolculuğunu toplamda 70 bin 784 btc ile sürdürüyor. Kripto para sektörüne kurumsal şirketlerin dahil olmasına katkıda bulunan ve bunun devamı için bitcoin konferansı düzenleyen şirket, btc’yi bir değer deposu olarak görmeye ve yeni stratejilerle varlıklarını büyütmeye devam edebilir.

Raporda dikkat çeken veriler

Dördüncü çeyreğe kadar 48 bin 674 bitcoin alan MicroStrategy, rapora göre şirket bünyesine 2020’nin dördüncü çeyreğinde ortalama 21 bin 726 dolardan 32 bin 220 bitcoin kattı. 2021 yılında ise ortalama 31 bin 808 dolardan 384 bitcoin daha aldı. Şirketin sahip olduğu toplam bitcoin sayısı 70 bin 784’e ulaşırken bu btc’lerin değeri güncel verilere göre 2.3 milyar dolar seviyesinde.

Aynı zamanda şirketin toplam geliri 131,3 milyon dolar olurken brüt karı 110.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Microstrategy’nin bitcoin stratejisi

Şirket CEO’su Michael Saylor, rapora ilişkin düzenlenen webinarda 2 temel stratejilerinin olduğunu söyledi. Birincisi, ellerindeki bitcoin’i tutmaya devam etmek, ikincisi ise daha fazla bitcoin almak. Saylor; mühendislik harikası olan, güvenli liman statüsündeki bitcoin’in şirketleri için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ayrıca  Saylor, raporda şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’i şirketimizin birincil rezerv varlığı yapmak bizi fikir olarak kripto para piyasasının lideri konumuna getirdi ve yoğun bir ilgiyi üzerimize çekti. Gelecekte daha fazla bitcoin almayı ve elimizdekileri tutmayı planlıyoruz. Aynı zamanda btc almak için yeni stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Bununla birlikte, raporun bitcoin yatırım bölümünde şirketin gelecekte bitcoin almaya devam etmenin yanı sıra ek olarak bitcoin satış işlemi yapabileceği de belirtildi.

Konferansa iki binden fazla kişi katılacak

MicroStrategy, 3-4 Şubat’ta kurumsal şirketler için bitcoin konferansı düzenliyor. Michael Saylor, 2000’den fazla şirket yöneticisinin katılımını beklediğini söyledi. Konferansın kripto para için önemli olabileceği vurgulanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!