Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emektar Poloniex Kullanıcıları Donuk Hesaplar Yüzünden Şikayetçi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Poloniex kripto para borsasının eskilerinden olan bir çok kullanıcı hesaplarının borsa üzerinde onaylı olmadığı gerekçesiyle dondurulmuş olmasından şikayet etmekteydi. Son bir kaç gün içerisinde önceki şikayetlere, otomatik süreç sayesinde başarılı bir şekilde hesaplarını onaylatmalarına rağmen hala işlem yapamadığını veya fonlarına erişemediğini belirten şikayetler de eklendi ve sosyal medya ile forum siteleri üzerinde çığ gibi büyüyen bir şikayet zinciri oluştu.

Poloniex Müşterileri Donuk Hesaplardan Şikayetçi

2017 yılının Aralık ayı zamanı Poloniex, özellikle bir zamanlar borsaya yol göstermiş olan eski hesap sahiplerinin ve geri kalan bütün kullanıcıların 2018 yılının ilk çeyreği itibariyle kimliklerini doğrulaması gerektiğini duyurmuştu. Kripto para borsası bu duyuruyu yaptıktan sonra bir medyaya bir bilgi sızıntısı yapılmış ve borsanın Circle Financial tarafından satın alınmış olduğu gündemlere oturmuştu. Daha sonra yetkililer bu satın almayı doğrulamasa da bundan bir kaç ay sonra Şubat ayı ortalarında Circle Financial resmi olarak Poloniex’i satın aldığını ve işleri devralmakta olduğunu açıklamıştı. Bir çok insan Poloniex’in kimlik doğrulama anonsunun AML/KYC (anti kara para aklama/ müşterini tanı) kurallarına sıkı sıkı bağlı olan Circle satın alması ile ilgili olduğunu düşünmekteydi. Bu hafta ise Poloniex müşterileri kimliklerini doğrulatmadıkları sürece hesaplarının donuk olduğunu rapor etmekte.

Ne zaman bir kullanıcı işlem yapmak veya para çekmek istese kimliğini doğrulatmış olsa bile bu hata ile karşılaşmakta.

Reddit üzerindeki Poloniex forumunda ise kimlik doğrulama süreci hakkında bir sürü şikayet ve dert yanma içerikli gönderi mevcut. u/PauleeWorli isimli bir kullanıcı otomatik süreci tamamlamasına rağmen hala hesabına giremediğini izah ediyor.

”Ben Poloniex üzerindeki ‘eski’ kullanıcılardanım ve bugün giriş yaptığımda bana onay almam gerektiği söylendi, söylenenleri yaptım ve bunun hemen ardından onaylandığımı belirten bir e-posta cevabı aldım. Şu an profilimde günlük 25.000 dolar işleme izin veren ”3. Seviye Onay” sahibi olduğum yazıyor.

Ancak ne zaman işlem yapmaya kalksam veya bir sipariş emri vermeye kalksam bana ”donuk hesap” uyarısını veriyor. Müşteri hizmetlerine bir yardım iletisi gönderdim ve sonra Twitter hesabını kontrol ettim gördüklerimden çıkardığım sonuç ise bir çok kişinin ”onaylanmış ama hala donuk” problemine sahil olduğunu gördüm. Bu konu hakkında bana yardım edebilecek birisi var mı?”

Üyeliklerini onaylatmamış ‘eski’ kullanıcılar ise yukarıdaki sayfa ile karşılaşmakta.

Eski Kullanıcılar Belirli Bir Zaman Kısıtlaması İle İlgili Mail Almadıklarını İddia Ediyor

İlgili Reddit gönderisi onaylama sürecinden sonra bile aynı sorunu yaşadıklarını belirten kullanıcıların verdiği yüzlerce cevabı içeriyor. Twitter üzerinde ise donmuş hesaplar hakkında dert yanan yüzlerce Poloniex müşterisi bulmak mümkün. Twitter’daki bir kişi kızgın olduğunu çünkü hesap dondurma işleminin bu hafta olacağına dair herhangi bir uyarı almadığını belirtiyor.

Kullanıcı konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Ortada yanlış bir şeyler var Poloniex. 2018 yılından önce yaptığınız uyarıda eski hesapların ”ALIM-SATIM” işlevini etkisiz hale getireceğinizi ancak bu hesapların koinlerini ÇEKEBİLECEKLERİNİ söylemiştiniz.

Birden bire dondurmak mı? Zaman kısıtlaması hakkında bir tane e-posta bile almadım!”

Bir çok Reddit gönderisi gibi Twitter üzerinden de konu hakkında yakınan çokça kişi mevcut. Şu an için Poloniex Twitter sayfasından, Reddit forumlarından veya kripto para borsasının kendi internet sayfasından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment