Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Enjin’den Polkadot Tabanlı NFT Hamlesi

Enjin, Polkadot tabanlı NFT platformu Efinity’i duyurdu. Platform için 18.9 milyon dolarlık fon toplandı.

Enjin, NFT projelerinin birçok ekosisteme dağılarak iş birliği yapmaya uygunsuz bir hale geldiğini ifade ediyor. Bunu değiştirmek için yola çıktığını söyleyen Enjin, Polkadot ağında cross-chain bir NFT platformu olan Efinity’i yarattı.

Enjin, bunu gerçekleştirmek için fon topladı ve 18.9 milyon dolar elde etti. Crypto.com, DFG Group ve Hashed liderliğinde düzenlenen fon etkinliğine; BlockTower, Blockchain.com, DeFi Alliance, D1 Ventures gibi isimler katıldı. 

Efinity’nin özellikleri

Enjin, Polkadot’un ölçeklenebilirlik için uygun bir platform olduğunu düşünüyor. Ethereum’u geliştirmek için tasarlanan Polkadot, Enjin’e göre Efinity’e benzer özellikler gösteriyor. Enjin için Efinity, yalnızca Ethereum üzerinde değil, diğer ağlardaki NFT platformlarını güçlendirmek ve onlarla iş birliği yapmak üzere tasarlandı.

Efinity’nin saniyede 700 ile 1.000  işlem yapma kapasitesi olacağı belirtilmektedir. Ethereum’da ise bu 15 TPS’dir. İlerleyen zamanlarda, Enjin ve Polkadot’un ortak çalışmaları sonucunda işlem hızında artış olması bekleniyor.

Bununla birlikte, Efinity kullanıcıları, yaklaşık %2.5 olmak üzere değişen oranlarda işlem ücreti ödeyecekler.

Platformdaki token sistemi

Platformdaki her NFT, Enjin ekosisteminin yerel tokenı ENJ destekli olacak. Aynı zamanda Efinity token (EFI) adı verilen yeni bir token oluşturulacak. Paratokens standardı çerçevesinde oluşturulacak olan bu token, platformun ilk tokenı olacak. 

EFI tokenın toplam arzı 2 milyar olarak belirlendi. Kullanıcılar, ENJ token stake ederek EFI elde edebilecekler.

Enjin CEO’su Maxim Blagov, Efinity hakkında şunları söyledi:

“NFT’ler için çığır açıcı bir blockchain oluşturuyoruz. Efinity, 2017’de öncülük ettiğimiz NFT’lerin nihai bir sonucudur. Bu yeni nesil ağ; aynı zamanda bir fikir, vizyon, hareket olmanın yanı sıra dünya çapında ücretsiz, merkeziyetsiz, herkes tarafından erişilebilir bir ağ olacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!