Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski FDIC Başkanı Kripto Paranın Yasaklanmasını İstemiyor

ABD içinde yapılan banka ödemelerini sigortalayan Federal Mevduat Sigorta Şirketi’nin (FDIC) eski başkanı, kripto paraların yasa dışı olmamaları gerektiğini söyledi.

FDIC’nin eski başkanı olan Sheila Bair ile yapılan röportajda Bair, Bitcoin’in ve kripto paraların “gerçek değerlerinin” olmadığını ancak bu durumun ABD Doları için de geçerli olduğunu söyledi. Bair, röportajda şöyle konuştu:

“Bence yasaklamamalıyız. Cebinizdeki yeşil banknotların da gerçek değerleri yok.”

Şirketi 2006-2011 yılları arasında yönetmiş olan Bair’in yaptığı bu yorumlar, kripto paraların düzenlenmeleri konusunda önem taşıyorlar. Bair kripto paraların düzenlenmeleri hakkında daha önceden bizzat yorumda bulunmuştu ve kendisinin bir blockchain startup’ı olan Paxos’un yönetici kurulunda olduğunu da belirtelim.

Kripto paraların günümüzdeki fiyatları hakkında konuşan Bair, piyasanın kendi başına bir değer bulabileceğini de söyledi. Bair:

“Bırakın piyasa kendi değerini belirlesin. Şu anda yaptığı şey de bu.”

Kripto paranın yasaklanması konusuna sıcak bakmayan Bair, düzenleyicilerin kripto paralardan tamamen uzak durmaları gerektiğini de düşünmüyor. Bair’e göre yetkililerin “iyi bir eğitim sunmaları, sahtekarlıkları bulmaları, kripto paraların yasa dışı faaliyetler için kullanılmadıklarından emin olmaları” gerekiyor.

ABD özünde bakacak olursak diyebiliriz ki özellikle Trump hükûmetiyle birlikte ABD’nin kripto para karşı tutumu çok daha aktif hale geldi. CFTC ve SEC gibi düzenleyicilerin kripto paralar hakkında yorumları, ABD Hazine Bakanı’nın konuya dahil olması derken ABD, sektörü şekillendirmek için gereken çalışmaları başlattı.

Bair son olarak Bitcoin’e yatırım yapacak olanların, riskleri de kabullenmeleri gerektiğini vurguladı ve “kaybetmeyi göze alamayacağınız miktarda parayı yatırmayın” tavsiyesinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment