Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski FED Başkanına Göre Kripto Paralara Önem Verilmeli

ABD’deki Federal Rezerv Sistemi’nin eski yöneticisi Kevin Warsh “yasal faaliyetleri dijital bir koine aktaracak” olan olası bir ‘FedCoin’ üretiminin ciddi şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Kevin Warsh Fed’i 2006 yılından 2011 yılına kadar yönetmişti. Trump yönetimi Fed’in başına Jerome Powell’i atadığında Warsh da adaylar arasındaydı ve gayet iddialıydı. Warsh eğer Federal Rezerv’in başına yeniden geçmiş olsaydı “Fed’in yasal faaliyetleri dijital bir koine aktarmasını sağlayacak FedCoin’i gözden geçirecek” bir ekip kuracağını söyledi. Warsh:

“Nakit paranın yerini alacağından değil ama (FedCoin) olası bir kriz durumunda parasal politikalar hazırlamamız için etkili bir yol olabilir”.

Warsh’ın söylemlerine göre “pek çok merkez bankası bu kripto paraları zekice buluyor” ama yatırımcıların yaşayabileceği kayıplardan ve sektördeki dolandırıcılıklardan dolayı temkinli yaklaşmaya çalışıyor. Warsh Blockchain teknolojisinin de Federal Rezerv’e fayda sağlayabileceğini, bu teknolojinin özellikle ödeme sistemlerinde iş görebileceğini söyledi. Warsh’a göre Blockchain teknolojisi sayesinde bankalar arasında trilyonlarca dolar aktarılabilir.

Fed’in mevcut yöneticisi olan Jerome Powell de bu teknoloji hakkında yorumlarda bulunmuş ve Blockchain’in “ekonomi içerisindeki toptan ödemelerde kayda değer kullanım alanları” olabileceğini söylemişti.

Warsh’a göre eğer insanlar kripto paranın gerçekten de ‘paranın geleceği’ olduklarına inanıyorlarsa merkez bankaların kripto paraları ‘yeni çıkmış sıradan şeyler’ olarak görmeyi bırakmaları gerekiyor. Warsh:

“Kongre Fed’e ‘para’ üzerinde tekellik verdi. Eğer ki kripto paralar zaman içerisinde altın gibi olmaktan çıkıp para gibi olmaya başlarlarsa -ve fiyat bakımından daha az değişken olup spekülatif varlık olarak değil güvenilir birer birim olarak görülürlerse-… ben olsam kimsenin o tekeli elimden almasını istemezdim“.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment