Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ağı Günde 100 Bin Yeni Kullanıcı Kazanıyor

Bazı kaynaklara göre Ethereum ağı üzerinde 2017 yılı boyunca toplamda 1,090 adet Dapp (merkezsiz uygulama) ve 700’den fazla token üretildi.

Analiz firmalarından Alethio’nun uzmanlarından Christian Crowley Ethereum ağına günde ortalama 100 bin yeni kullanıcının giriş yaptığını söylüyor. Ethereum’un İsrail’deki faaliyetlerini arttırmak için düzenlenen ConsenSys Topluluk Günü adlı etkinlikte konuşan Crowley Ethereum ağı üzerinde günde yaklaşık bir milyon işlem yapıldığını da öne sürdü.

Belirtilen bir diğer şey ise Ethereum üzerinde şu anda 29 milyondan fazla eşsiz adres olduğu.

New York merkezli bir Ethereum yazılım şirketi olan ConsenSys’in yönetici müdürü Vanessa Grellet, gerçekleşen etkinliğin Sosyal Değişim için Blockchain adlı seansında konuştu ve Blockchain teknolojisi hakkında gayet olumlu yorumlarda bulundu. Grellet, Blockchain teknolojisinin hayatın çok çeşitli alanlarında işe yarayabileceğini ve çok ciddi katkılarda bulunabileceğini vurguladı. Grellet bu teknoloji sayesinde günümüzde sefalet içinde yaşamak zorunda kalan binlerce soykırım mağduruna da yardım edilebileceğini söyledi.

ConsenSys’in personel şefi olan ve aynı zamanda Enterprise Ethereum Alliance’ın kurucu üyelerinden olan Jeremy Millar da Blockchain hakkında olumlu yorumlarda bulundu ve bu sektöre giriş yapan şirketlerin şu soruyu sormaları gerektiğini vurguladı: “Yaptığım iş için mi Blockchain kuruyorum yoksa Blockchain için mi iş kuruyorum?” Millar’a göre şirketler aslında her ikisini aynı yanda yapabilirler.

Blockchain teknolojisi Dünya genelinde yayılmaya devam ederken bu teknolojiyi benimseyen şirketler kervanına iki yeni isim katıldı: De Beers Group ve Norfolk Southern Corp (NSC). De Beers Group elmas alanında dünyanın en önde gelen isimlerden biriyken ABD merkezli NSC de ulaşım alanında ciddi bir ağırlığa sahip.

Ne var ki Rusya Merkez Bankası’nın yönetici kadrosundaki isimlerden biri yakın zamanda yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin faydalarını sorguladı ve “teknoloji için teknoloji” (bkz: sanat için sanat) düşüncesinin pek verimli olmadığını vurguladı.

Çin Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Akademisi (CAICT) de 28 Mayıs’ta yayınladığı raporda ortaya çıkmış Blockchain projelerinin yalnızca yüzde 8’inin hala faal olduğunu ve ortalama bir Blockchain projesinin yaklaşık 15 ay ayakta kalabildiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment