Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencileri Uniswap Sayesinde Saatte 1 Milyon Dolar Kazandı

Ethereum (ETH) madencileri, Uniswap tarafından çıkarılan token UNI’nin büyük etkisi ile yaklaşık 1 saat içerisinde 1 milyon dolar gelir elde etti. Fakat böyle bir kazanç, Ethereum’un uçuk işlem maliyetlerinin doğurduğu sorunları bir kez daha su yüzüne çıkardı.

Kripto para analiz platformu Glassnode’un açıkladığı verilere göre, Ethereum madencilerinin kazançları 1 saat içinde kaydedilen en yüksek değerlerden birini gördü. ETH madencileri saatte 938 bin dolara ulaşan rekor bir kazanç sağladı. Sosyal medyada yayınladığı grafikle Ethereum madencilerinin inanılmaz kazancını gözler önüne seren Glassnode, Uniswap‘in UNI duyurusunun etkisine de değindi.

ethereum-uniswap-madenci-kazancı
Ethereum madencilerinin saatlik gelirlerini gösteren grafik. Kaynak

UNI Tokenın Etkisi Büyük  

Ethereum madencilerinin bu rekor düzeydeki kazancı, en popüler DeFi platformlarından biri olan Uniswap Protocol’ün yeni tokenı UNI’yi piyasaya sürmesinden ve birçok kripto para borsasının tokenı listelemisinden hemen sonra gerçekleşti. Binance, KuCoin, OKEx ve Huobi UNI tokenı listeleyen borsalardan yalnızca birkaçı.

Uniswap, kendi kripto para birimi olan UNI’yi piyasaya sürmesinden sonra düzenlediği bir airdrop ile kullanıcılarına binlerce dolar kazandırdı. 1 Eylül öncesi Uniswap platformunda işlem yapan herkese 400 adet UNI tokenı dağıttı. Coingecko’dan alınan verilere göre şu anda 1 UNI tokenı piyasada 2,55 dolardan işlem görüyor. UNI, 142 milyon doları aşan piyasa değeri ile şimdiden en değerli kripto paralar listesinde ilk 100’e girmiş durumda.

Ethereum’un Kullanılabilirliği Sarsılıyor

DeFi trendi ve yield farming gibi modellerin fazlaca rağbet görmesi kuşkusuz ki Ethereum için hem olumlu hem olumsuz sonuçlar doğurdu. Günümüzdeki tablo itibarıyla, Ethereum ağı için sürdürülebilirlik ve ölçeklenebilirlik sorunları baş göstermeye başladı.

ETH madencilerinin yalnızca en yüksek ücrete sahip işlemleri seçmeye finansal olarak teşvik edilmesi ile Ethereum’un normal kullanıcılar için kullanılabilirliği ciddi ölçüde sarsıldı. Aynı zamanda, böyle bir sistemde düşük ücretli işlemler birikerek ETH tabanını şişirmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment