Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vadeli İşlemleri İngiltere Borsalarından Birisine Giriş Yaptı

Kripto para borsası Crypto Facilities ethereum vadeli işlem sözleşmeleri yapmaya başlayacak.

Cuma günü açıklanan haberde Birleşik Krallık startup şirketi bu yeni gelişmenin aynı zamanda ethereum blockchain’ine güç veren ether için denetimli bir platformda ticaretinin yapılması anlamında bir ilki temsil ettiğini belirtti. Yatırımcılar pozisyon fazlası (long position) veya açık pozisyon (short position) işlemleri yapabilecek ve bu onlar için ”yatırım olanaklarını genişletme ve riskleri daha etkili kontrol altına alabilme” imkanını sunacak.

Yeni olanağın anlatıldığı bir açıklamada Crypto Facilities CEO’su Timo Schlaefer, ether’in günlük ticari hacim olarak ”milyarlarca doları” geçen miktarı ile bitcoin’den sonra gelen ikinci en likit kripto para birimi olduğunu belirtti.

Schlaefer:

”ETH vadeli işlemleri sunacağımız için heyecanlıyız. Ethereum ağı akıllı kontratlar konusunda rakipsiz bir ağ ve inanıyoruz ki bu yeni ticari araç piyasaya daha fazla likidite getirip daha çok yatırımcı çekilmesin ön ayak olacak.”

Şirket likidite sağlayıcıları Akuna Cpaital ve B2C2 ile çalışıp kontratlarına yardım edilmesini sağlayacak. Akuna’nın kripto para bölümü başkanı Toby Allen yaptığı bir açıklamada firmasının, ”bu çok ihtiyaç duyulan ürününü piyasadaki boşluğu doldurmasını iple çekiyorum” ifadesini kullandı.

Akuna, Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin üretimi için, ”kripto para klasmanı gelişim sürecindeki başka bir devasa adım” açıklamasında bulundu.

B2C2 kurucusu Max Boonen de buna benzer bir yorumda bulunarak vadeli işlem sözleşmesi hamlesinin ethereum tokeni için ”doğal bir adım” olduğunu belirtti.

”Ethereum’da gözlemlediğimiz devam eden evrim ve metalaşma kripto paranın piyasadaki likiditesini arttırıp katılımcıların pürüzsüz bir şekilde bunların ticaretini yapıp değerinin önünde bulunan kilitleri bir bir açmasını sağlayacak. Bu yeni ürün için likidite sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Biraz geriye bakarsak firmanın vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili yaptığı ilk hamlenin bu olmadığını görebiliriz. Crypto Facilities daha önce de haberini yaptığımız üzre startup, çoktan bitcoin ve XRP vadeli işlem sözleşmeleri için adım atmıştı.

Dahası, firma CME Group’a, CME CF Bitcoin Reference Rate sağlıyor ki bu da Şikago menşeli CME Group şirketine kendi bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini sunması için yardım ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment