Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Yatırımcısından 2018’de Bitcoin Tahmini

Amerikalı bir girişimci olan ve Facebook’a erken zamanlarda yatırım yapmış olan Roger McNamee Perşembe günü CNBC’ye verdiği demeçte 2018 yılının Bitcoin için “tamam ya da devam” yılı olacağını söyledi.

Teknoloji yatırımcısı McNamee Bitcoin’in fiyatında bu yıl yaşanan artışın çoğunlukla spekülasyondan kaynaklandığı ancak Bitcoin’in meşrulaşmasının gelecek seneki dayanıklılığına bağlı olduğunu söyledi:

“Bitcoin büyük finans dünyasıyla kıyaslandığında hala daha çok küçük bir piyasa ancak önemli bir sene geçirdi ve spekülatif çılgınlık yaşadık. İnsanların fark etmediği şey şu ki eğer bir çılgınlık yeteri kadar uzun sürerse kendi kendini tamamlar hale gelir. Yani çöküş yaşandıktan bile sektör ortada kalmaya devam eder.”

McNamee’ye göre Bitcoin piyasasının mevcut durumu -246 milyar $’lık piyasa hacmi ve 12 milyar $’lık 24 saatlik ticaret hacmi- Bitcoin’in daha fazla para alabilecek potansiyeli olduğunu gösteriyor. Büyümeye devam ettikçe de Bitcoin de küresel finans piyasasının bir parçası olabilir:

“Yaşanan hareketlilik seviyesinde… Bitcoin’i finans piyasasının uzun vadeli parçası haline getirmek için gerekecek miktarda paralar yatırmaya razı insanlar var. Bence 2018 ile ilgili önemli olan şey öyle ya da böyle sonucu görecek olmamız.”

Bundan tam bir hafta önce geri kalan tüm kripto para piyasasıyla birlikte Bitcoin ciddi bir düşüş yaşamıştı ve Bitcoin bu düşüşten %30 oranında etkilenmişti. Ne var ki piyasa hızlıca kendini toparladı ancak geçen hafta yaşananlar, piyasanın değişkenliğini yine göstermiş oldu:

“Bu büyük sallantıları, yükselişleri ve ardından gelen düşüşleri de göreceksiniz. Ve bunun bittiği yer bence Bitcoin’in uzun vadedeki rolü hakkında çok şey ifade edecek. Öyle ya da böyle, bunun hikayenin sonu olacağını düşünmüyorum.”

Yeni yıl ile ilgili bazı farklı tahminlere değinmek gerekirse oldukça tanınan borsa analisti Ronnie Moas Bitcoin’in 2018 yolında 28 bin $ seviyesine yükselebileceğini söylemişti. McNamee gibi TenX kurucusu olan Dr. Julian Hosp da Bitcoin’in değişkenliğine dair daha çok örnek göreceğimizi düşünüyor ve Bitcoin fiyatının 60 bin $’a çıkabileceği gibi 5 bin $’a da düşebileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment