Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moas: Bitcoin 2018 Yılında 28,000 Dolara Ulaşacaktır

Noel haftasına girerken yaşanan geniş çaplı fiyat düzenlenmesi olmasaydı 2018 için böylesine bir fiyat tahminine inanmak zor olurdu.

Buna rağmen Bitcoin ve diğer kripto para birimleri piyasa değerlerinde bir çok faktöre bağlı olarak ciddi düşüşler yaşadı ve değerlerdeki bu düşüşlerin henüz daha başında yapılan sıra dışı tahminler pek akla yatkın durmuyordu.

Piyasanın şimdilerde sağlamlaştırıldığını ve Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin toparlanmaya başladığını göz önüne alırsak, Moas gibi 2017‘de gayet tutarlı ve güvenilir tahminlerde bulunanlar tarafından koyulan hedefleri tekrar bir gözden geçirmenin zamanının geldiğini söyleyebiliriz.

Moas’ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamasında neden Bitcoin’in kaderinde dünyanın en değerli para birimi olması olduğuna inandığını ve Çin‘in ve altının piyasa değerlerini aşacağından emin olduğunu şu sözleriyle açıkladı:

“Bitcoin’in birinciliğe ulaşması için şu anda bulunduğu noktadan 20 kat daha artması gerekmekte. Bu sıçrayış Bitcoin’in değerini yaklaşık 6 trilyon dolara ulaştıracak ki bu şu anda Çin’in ve altının market değerlerine yakın bir rakam.”

“Neden mi Bitcoin’in altın ile aynı değeri hakettiğini düşünüyorum? Çok basit dünyada ne kadar altın olduğunu bilmiyorum fakat ne kadar Bitcoin olduğunu biliyorum ayrıca şunu biliyorum ki şu anki hızıyla dünyadaki 1 ila 2 milyon kişiye yeni kripto hesapları açtırıyor. Eğer bu şekilde devam ederse günümüzden 2 yıl sonra yüz milyonlarca insan piyasada olan birkaç milyon Bitcoin‘e sahip olmaya çalışacaklar.”

Moas’ın 2018 tahminlerini dayandırdığı bir başka unsur ise mevcut Bitcoin sayısı. Son zamanlarda yapılan bir çalışmaya göre neredeyse 4 milyon Bitcoin tamamiyle kaybolmuş durumda ki bu sayı bu zamana kadar çıkartılmış koinlerin yüzde 20‘si demek oluyor. Buna bazı inatçı yatırımcıların Bitcoin’lerini elden çıkarmaması da ekleniyor.

“Şu anda mevcut olan Bitcoin miktarı insanların düşündüğünden çok daha az. Birçok Bitcoin kaybolmuş bazıları ise henüz çıkartılmamış durumda ayrıca benim gibi birçok insan ise Bitcoin’lerini fiyatı ne olursa olsun satmama taraftarı.”

Peki Moas 2018 için yapılan bu fiyat tahminlerinin neresinde yer alıyor? Moas’ın dijital para birimlerine nasıl fiyat biçtiğini daha iyi anlamak için öncelikle nereden başladığını anlamamız gerekir:

“Her zaman için Bitcoin’in zirveyi göreceğini hissediyordum. Fiyat hedeflerime gelecek olursak daha Bitcoin’in fiyatı 2,570 dolar iken ben Temmuz ayında hedefimi 50,000 dolardan başlatmıştım. Fakat gerçekten düşündüğüm rakamı söylesem insanlar benim kafamın güzel olduğunu düşünürdü. Çünkü henüz daha 2,570 dolardan işlem gören bir şeyin 200-300,000 dolara ulaşacağını söylerseniz insanlar sizi ciddiye almaz.”

“Bende öncelikle hedefimi belirterek başladım, sonrasında her hafta yeni haberler geldiğinde ve Bitcoin’in önündeki engeller bir bir kalktığında hedefimdeki fiyatta ayarlamalar yaptım.”

Moas şimdiden hedefinin belirtiyor:

2018 yılı için hedefim 28,000 dolar, tabi ki bu fiyat önümüzdeki birkaç ay içerisinde tekrardan güncellenebilir.”

Vadeli İşlemler Kriptoyu Yasallaştırıyor

Bitcoin’in şu anki fiyatı göz önüne alındığında 12 ay içerisinde Moas’ın tahminlerine ulaşabilmesi için daha çok yol gitmesi gerekiyor.

Bununla birlikte Moas, Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılmasına verilen olumlu tepkinin ve Wall Street‘in de benimsemesinin sonuçlarına ve gelecekteki faydalarına dikkat çekiyor.

“Birçok insan benim borsada 20 yılda öğrendiğim her şeyin kripto borsasına aktarıldığını ve bunun beni şu anda neler olup bittiğini anlamamı sağlayan özel bir duruma soktuğunun farkına varmıyorlar.”

“Finansal piyasaların/borsaların nasıl çalıştığını anlamayan insanlar yüksek ihtimal Bitcoin fiyatı ikiye, üçe ve dörde katlandığında çoktan yatırımlarını bozdurup çıkmışlardır.”

Moas insanlara Bitcoin’lerini satmamaları ve onlara zamanında inatçı yatırımcıların yıllar boyunca Amazon’a davrandıkları şekilde davranmaları konusunda ısrar ediyor:

“Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde Amazon‘un fiyatı 20 dolardan 1,150 dolara ulaştı. Her ne kadar insanlar kısa süreli bir yatırım olarak göstermeye çalışsalar da tartışmalar şirketin değeri kadar etmediği yönündeydi çünkü birkaç yıl öncesine kadar Amazon her sattığı kitaptan zarar ediyordu. Bazıları bu şeyin nasıl değerlendirildiğini anlamayıp onun aleyhinde bahse girdiler ve sonuç olarak ağızlarının payını almış oldular.”

Moas piyasaya yeni girmiş Bitcoin sahiplerini eğer kısa dönem yatırım yapmaya çalışırlarsa canlarının yanacağı konusunda uyarıyor.

“Bitcoin’e karşı kim bahse girmek isterse başlarına gelecek olan budur. Bu yüzden ben vadeli işlemler piyasasında neler olduğu konusunda endişelenmiyorum. Vadeli işlemler marketi bir nevi kriptoyu yeni bir varlık sınıfı olarak meşrulaştıran ve onaylayan damga gibi. CME ve CBOE‘nin dahil olması ile dengesizlikler biraz daha artmış gözükebilir fakat Wall Street‘in bu alana dahil olması ile birçok şeyin önü açılacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment