Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC ve Kripto Bankası Silvergate’ten Acil Kurtarma Görüşmesi

Son günlerin tartışmalı kripto odaklı bankası Silvergate, olası bir iflas durumundan nasıl kaçınacağını tartışmak için ABD Federal Sigorta Kurumu (FDIC) yetkilileriyle acil görüşme sağladı.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre Silvergate, FDIC yetkilileriyle masaya oturdu. Konuya aşina kaynaklara dayandırılan haberde, olası bir kapanmadan kaçınmanın yollarını bulmak için FDIC ile görüşmeye gidildiğine yer verildi. Silvergate’in genel merkezini ziyaret eden FDIC yetkilileri sorunu detaylandırmak için şirkete ait mali defterleri inceledi. Konuyu basına taşıyan kaynak, firmanın mali sıkıntılarıyla nasıl başa çıkacağı konusunda henüz bir karar verilmediğini söyledi.

Öte yandan söz konusu sürece FDIC’nin dahil olmasının sadece bir devlet desteği niteliği taşıdığını belirten başka bir kaynak, bu adımın düzenleyici kurumun katkısı olmadan bir çözüme ulaşılamayacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

ABD’de ekonomik sağlamlık ve tüketicinin korunması için finansal kurumları denetleyen devlet organı FDIC’in bu hamlesinin, Beyaz Saray tarafından gelen açıklama ile paralellik göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre kısa süre önce yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Silvergate’in içinde bulunduğu durumun farkında olduğuna dair ifadelere yer vermişti.

Silvergate cephesinde sorunların gözle görülür şekilde patlak verdiği nokta, geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunması gereken raporların 2 hafta ertelemesi oldu. Ardından ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase de dahil bir çok büyük ortağını kaybeden Silvergate hakkındaki iflas söylentileri yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Silvergate, geç raporlama yaptığı söz konusu bildiride ayrıca 2023 yılının ilk iki ayında ek borçlanma senetlerini sattığını ve önümüzdeki aylarda daha fazla zarar kaydetmeyi beklediğini vurguladı. Şirketin önümüzdeki süreçte faaliyetlerine devam edip hala bilinmezliğini koruyor.

SEC’e sunulacak raporun ertelenmesiyle birlikte 2 Mart günü %50 düşüş yaşayan Silvergate hisseleri, haberin kaleme alındığı esnada 5,21 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!