Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’den ABD Bankalarının Kripto Para Faaliyetlerini Denetlemek İçin Yeni Program!

ABD Merkez Bankası (FED), ülkede faaliyet gösteren bankaların kripto para faaliyetlerini denetlemek için yeni bir program başlattı.

FED, bankacılık sektörü ve kripto para endüstrisi arasındaki tutumuna dair tavrını biraz daha netleştirerek yeni bir denetleyici programı hayata geçirdi. Söz konusu programın, bankacılık sektörünün kripto faaliyetlerine ilişkin yeni kurallar getirmediği, sadece gözetim sürecinin nasıl ele alınacağına dair bir kılavuz olduğu vurgulandı.

Bununla birlikte söz konusu program ve uygulama süreçlerinin, FED’in uzmanlardan oluşun yeni kripto para departmanının önderliğinde yönetileceği belirtildi.

Zorlu stablecoin süreci

FED’in denetim programının en dikkat çeken kısımlarında biriyse bankaların stablecoin faaliyetlerine yönelik ön onay sistemi oldu. Yapılan açıklamada, bankaların stablecoinlerle herhangi bir işlem yapmadan önce FED’den onay almaları ve tüm bu süreci yönetebileceklerine dair kendilerini kanıtlamaları gerekeceği beyan edildi.

ABD Merkez Bankası tarafından sunulan ön onay kapsamına, bankaların stablecoin çıkarması, bulundurması veya stablecoin aracılığıyla işlem yapması gibi durumlar dahil edildi.

Bankalar, kripto para departmanı ve diğer mali denetçilerin onayını almayı başarabilirse son aşamada FED’den resmi onay alabilecek. Bununla birlikte uygulanacak denetimin seviyesi ve yoğunluğu her bankanın stablecoin ve kripto para faaliyetlerine maruz kalma isteğine oranla değişiklik gösterebilecek.

FED’in bu açıklamalarının, PayPal’ın 7 Ağustos Pazartesi günü kendi stablecoin’i olan PYUSD’yi piyasaya sürmesinden kısa süre sonra gelmesi dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!