Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiyalı Kripto Para Şirketi Çöküşün Eşiğinde

Bloomber 9’un raporuna göre, Finlandiyalı kripto para hizmetleri sağlayıcısı Prasos Oy, çoğu Finli bankanın artık onlarla iş yapmayacak olmasından dolayı düşüşün eşiğinde.

2012 yılında kurulan Prasos’un, 2017 yılında işlem hacmini 10 kat arttırarak 185 milyon seviyelerine ulaşması bankalar arasında endişe uyandırdı.

Finlandiya bankaları, kripto para birimleriyle ilgili herhangi bir yönetmeliğe sahip değil ve kripto paraların anonim olma özelliği, Finlandiya kara para aklama kanunları (AML)’ye karşı bir sorun teşkil edebilir.Bu sebeple, S-Bank, OP Group, Saastopankki ve Nordea Bank isimli dört banka 2017 yılında Prasos’un hesaplarını kapattı. Şu an için Prasos, müşterilerinin tüm işlemlerini tek bir banka üzerinden yönetiyor.

Saastopankki bankasının CEO’su Tomi Narhinen, kripto paraların takip edilemez olma özelliğinin Avrupa Birliği kara para aklama yasalarına aykırı olduğunu söyledi.

Narhinen, “Çoğu durumda, kripto-para borsasıyla iş yapılması imkansız ya da çok zor, çünkü fonların kaynağı belirlenemiyor.” dedi.

Prasos’un CEO’su Henry Brade, şirketin kritik bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.Brade, “Risk, yeni bir banka hesabı açamadan son hesabımızın kapatılması durumudur.” dedi. “Bu işlerimizi durdurur.”

Aralık 2017’de, Avrupa Birliği, bankaları kara para aklama ve vergi kaçakçılığına karşı korumak için, daha sıkı yasal düzenlemeler getirdi.

Brade, şirketin AML prosedürlerini tam olarak uyguladığını ve yetkililerin gerekli düzenlemeleri formüle etmesini beklediğini belirtti.

“Oluşturduğumuz tanımlama yöntemlerini Mart ayında uygulamaya koyduk ve yaptığımız iş yasal yükümlülükler altında olmamasına rağmen, kullandığımız yöntemler kara para aklama yasaları ve düzenlemelerine tamamen uyuyorlar.”

Koin Bülteni Şubat ayında, Finlandiyalı yetkililerin el konan 2000 kadar bitcoinin hazine klavuzlarına göre ele alınması ile ilgili kafalarının karışık olduğunu bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment