Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FIS Global, Fireblocks ile Ortaklık Kurarak Kripto Para Ticareti Sunacağını Açıkladı

Dünyanın en büyük fintech şirketlerinden FIS Global, Fireblocks ile ortaklık kurarak kripto para hizmetleri sunacağını açıkladı.

13 Nisan tarihinde paylaşılan basın bültenine göre 62 milyar dolarlık değerlemesi bulunan FIS Global, 6000’den fazla sermaye piyasası müşterisine kripto paralara erişim hizmeti sunabilmek için New York merkezli altyapı şirketi Fireblocks ile ortaklık kurdu.

FIS Global, Fireblocks ile kurduğu ortaklık sayesinde, ticaret yerleri, likidite sağlayıcıları, borç verme hizmeti ve merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını müşterilerine sunmayı planlıyor.

FIS’in Sermaye Piyasaları bölümündeki Kripto ve Dijital Varlıklar Başkanı John Avery:

Küresel anlamla müşterilerimizin Fireblocks platformundan yararlanmasını sağlayarak kripto paralara erişimi kolaylaştırıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

FIS Global ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde Fireblocks teknolojisi, geleneksel piyasalardaki müşterilere dijital varlık hizmeti sunacaktır. FIS Global ile birlikte mevcut FIS müşterilerinin büyüyen dijital varlık pazarından yararlanmasını sağlayacağız.

dedi.

Fireblocks 27 Ocak tarihinde, blockchain ekosistemi içerisindeki en değerli şirket olabilmek için düzenlediği E serisi finansman turunda 550 milyon dolarlık yatırım alarak 8 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!