Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyatı 5 Milyon Dolara Kadar Çıkan Altcoin, Değerinin Yarısını Kaybetti

Merkeziyetsiz borsa Uniswap için test amacıyla geliştirilen HayCoin’in (HAY) fiyatı, yarı yarıya düştü.

Kimilerine göre ilk meme coinlerden biri olan HayCoin’in birim fiyatı, bugün sabah saatlerinde 5,3 milyon dolara kadar yükseldi. CoinGecko verilerine göre HAY’in fiyatı yazım sırasında 2,7 milyon dolara geriledi.

Blockchain verilerine göre dolaşımda yalnızca 4,35 token bulunuyor ve bu miktar, 5.800 yatırımcı arasında dağıtılmış durumda.

HayCoin, Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams tarafından henüz Uniswap kurulmamışken, test amacıyla geliştirildi. Adams, bu tokenların küçük bir kısmını test amacıyla kurduğu bir likidite havuzunda, kalan kısmını ise kendi cüzdanında tuttu.

İnsanlar zaman içerisinde bu tokenı keşfettiler ve onu bir meme coin gibi alıp satmaya başladılar. Arzın çoğunun kendi cüzdanında olmasından rahatsız olan Adams, bu hafta cüzdanındaki tokenların hepsini yaktı.

HAY arzının %99,99’unun bu şekilde yok edilmesiyle birlikte tokenın fiyatı, hafta başında 653 bin dolardan 4,2 milyon dolar seviyesine kadar ulaştı.

Bugün sabah saatlerinde, cüzdanında 2019’dan kalma 51 HAY bulunan bir yatırımcı da cüzdanındaki tokenları yaktı. Bu gelişme, token fiyatını 5 milyon doların üstüne kadar çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!