Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Kripto Para Şirketlerine Yönelik Yasa Tasarısına Onay: Meclisten Geçti

Fransa, kripto para şirketleri için yeni kayıt kuralları içeren yasa tasarısını onayladı. Tasarının yürürlüğe girmesi için 15 gün içerisinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un onayı bekleniyor.

Fransa Ulusal Meclisi, kripto para şirketleri için lisans alma kurallarını zorlaştıran yasa tasarısını onayladı. Tasarı, Temmuz 2022’den itibaren kayıt yaptıran veya önümüzdeki süreçte kayıt yaptırmak isteyen kripto firmalarını kapsayacak. 109 lehte ve 71 aleyhte oyla kabul edilen tasarının resmi olarak yasalaşması için son aşamada Macron‘un onayı bekleniyor.

Yasanın son aşamadan geçip resmiyet kazanması durumunda kripto para şirketlerine geçmişe kıyasla daha katı kurallar uygulanacak. Bu kurallar şirketleri, kara para aklama karşıtı eylemlere uyma, müşteri fonlarının ayrıldığını gösterme ve yeni yönergeler doğrultusunda düzenleyici kurumlara rapor verme mecburiyetinde tutacak.

Ancak tasarının içeriği, ülkenin mali düzenleyicisi olan Finansal Piyasalar Otoritesi’ne (AMF) halihazırda kayıtlı 60 kripto firması için geçerli olmayacak Binance ve Bitsamp gibi büyük borsaların da dahil olduğu bu kripto para şirketleri, MiCA mevzuatı ile AB’nin kendi kripto düzenlemelerinin muhtemel geçişine kadar AMF’nin kurallarına uymaya devam edecekler.

Fransız Senatosu, ilk başta daha katı olan ancak kripto para ekosisteminin baskıları sonucunda ülkede faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin lisanslanmasına dair duruşunu başka bir oylama ile birlikte yumuşatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!