Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Avrupa Birimini Satamadı, Eski Sahiplerinden 323 Milyon Tazminat İstedi!

İflas eden kripto para borsası FTX, Avrupa birimi FTX Europe’un eski sahiplerinden 323,5 milyon dolar tazminat talep etti. 

Delaware İflas Mahkemesi’nde 12 Temmuz tarihinde yapılan bir duruşmaya göre FTX, 2022 yılında satın alınarak FTX Europe’a dönüştürülen İsviçreli Digital Assets AG’nin (DAAG) herhangi bir ekonomik değer ifade etmediğini ve bu yüzden satılamayacağını belirtti. FTX cephesi, bu doğrultuda DAAG’nin satın alımında kullanılan 323,5 milyon doların geri iadesini istedi.

FTX avukatları, DAAG’nin küçük bir şirket olduğunu ve iş planının ötesinde herhangi bir fikri mülkiyete sahip olmadığını iddia etti. Şirketin FTX tarafından Avrupa’da faaliyet lisansı alabilmek umuduyla satın alındığını dile getiren avukatlar, bu satın almanın aynı zamanda DAAG kurucuları Brandon William ve Robin Matzke‘ye fayda sağlamak amacıyla yürütüldüğünü öne sürdü.

Verilen bilgilere göre İsviçreli şirket, FTX Europe’a lisans konusunda yardımcı olmak için Güney Kıbrıs‘ta faaliyet gösteren finansal hizmet şirketi K-DNA‘i 2,2 milyon dolara satın aldı.  FTX, bu işlem ile birlikte Avrupa’da ihtiyacı olan lisansa ulaşsa da DAAG’ye 100 milyon dolarlık bir ikramiye ödemesi yaptı.

FTX cephesi, tazminat konusunda DAAG kurucu ortaklarını ve FTX Europe yöneticilerini sorumlu tuttu. Satın alma anlaşmasının toplamda 376 milyon dolardan fazla olduğu belirtilirken bu miktarın 52,5 milyon dolarlık kısmının henüz ödenmediği bildirildi. FTX, mahkemeden ödenen 323,5 milyon dolar ve faizinin Patrick Gruhn, Brandon William, Robin Matzke ve diğer sanıklar tarafından tazminat olarak geri iade edilmesini talep etti. Ayrıca anlaşmanın henüz ödenmemiş 52,5 milyon dolarlık kısmının durdurulması da FTX tarafından mahkemeye iletilen talepler arasında yer aldı. İsviçre Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda söz konusu satışın araştırılmasını onaylamıştı.

FTX, geçtiğimiz haftalarda eski ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton’ın eski yardımcısı ve yatırım şirketi K5 Global‘i de içeren bir çok sanığa karşı 700 milyon dolarlık bir dava daha açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!