Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Avukatı Açıkladı: Gary Wang’e Emredilen “Arka Kapı” On Milyarlarca Dolarlık!

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) Gary Wang’e kurulmasını emrettiği “arka kapının” boyutunun on milyarlarca dolar olduğu açıklandı.

FTX’in avukatı Andrew Dietderich 11 Ocak tarihinde yapılan duruşmada, SBF’in Gary Wang’tan FTX’in müşteri fonlarından Alameda Research’ün kullanımı için gizli bir kredi limiti oluşturmasını konusunu tekrar gündeme getirdi. Açıklamalara göre bu limit üzerinden aktarılan fonlar ağ üzerinde tespit edilemeyerek borç operasyonlarının gizli kalmasını sağlıyordu.

Dietderich duruşmada, daha önce pek çok kez konuşulmasına rağmen büyüklüğü tam olarak tahmin edilemeyen bu arka kapının boyutunu da ortaya koydu. Avukatın açıklamalarına göre Gary Wang’ın yazılım arasına gizlediği kredi limiti 65 milyar dolardı.

FTX kurucusu SBF yöneltilen iddialar hakkında yorum yapmadı. Ancak yakın zamanda paylaştığı bir blog yazısında FTX müşteri varlıklarından zimmetine para geçirmediğini ve şahsi servetinin FTX mağdurları için kullanılmasına razı olduğunu dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!