Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat’tan Robert Slyumer: Bitcoin’in Düşüş Eğilimini Tersine Çevirmek İçin 6.300 $’ı Aşması Gerek!

Fundstrat’tan Robert Slyumer, 27 Haziran Çarşamba günü Bitcoin’in (BTC) güncel durumunu tarttı; kısa vadede 6.300 $ bandının aşılmasının şu anki düşüş trendini kırmak adına kritik bir eşik olduğunu belirtti.

18 Mayıs‘tan itibaren Bitcoin’in son 15 günlükhareketli ortalama grafiklerini inceleyen Slyumer, şöyle dedi:

“Trading açısından bakıldığında durum gerçekten de çok belirsiz. Eğer kısa vadeli ticaretle uğraşan biriyseniz, 5.800-6000 $ bandı, 6.300-6400 $’lık direnç eşiği ile birlikte sizin kritik durma noktanız. Eğer bu direnç eşiği aşılırsa, Bitcoin’in yeniden yükselişe geçmesi için bir şans doğabilir.”

15 günlük hareketli ortalama grafiğinin (MA), piyasadaki eğilimlerin “pozitif” mi, yoksa “negatif” mi olduğunu gösteren işaretlere güzel bir örnek olduğunu söyleyen Slyumer, 2017’ye kadar uzanan eski grafikleri de gündeme getirdi. Buradan itibaren yaptığı incelemeler, Bitcoin marketinin alt sınırlarının giderek daha da dibe vurduğunu gösterse de, Slyumer bu yılın grafiklerinde 7.000 $ eşiğini işaret ederek bunun altına inilmemesinin piyasalara “çok kritik bir destek” olduğunu söyledi, ta ki şu ana kadar.

Bitcoin’in bu desteği kaybederek üst sınırda 7.800 $’lık direnç bariyerini kıramamasıyla birlikte, piyasalar kaçınılmaz olarak daha düşük seviyelerde seyreden üst limitler ve bir düşüş trendiyle karşı karşıya kalacak. Zaten Bitcoin de 2017-18’deki 15 günlük hareketli ortalama grafiklerinin altında işlem görüyor.

Slyumer, orta vadede artık 5,800-6000 $’ın Bitcoin’in 5.000-5.5500 $ bandına kadar düşmesini önlemek için “kesinlikle kritik” bir destek seviyesi olduğunu söyledi, “O zamana kadar, düşüş trendi bozulmayacak.” diye de ekledi.

“Bu noktada, toparlanma sürecinin 15 gün grafiklerine geri döndüğünü, düşme eğilimine geçtiğini ve kaybettiğini görmekteyiz.” diyen Slyumer, Fundstrat kurucu ortağı Tom Lee‘nin “25.000 $”lık Bitcoin tahmini için de “Zor olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bitcoin, bu ay %15, bu hafta ise %9 oranında düşüş göstererek 6.100 $’dan işlem görmeye başladı. Üstelik bu haziran ayı, kripto para birimlerinin amiral gemisinin 2018 Şubatındaki dip noktasından daha da aşağıya inmesine tanıklık etti:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment