Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 Zirvesinde Kripto Paralar Hakkında Konuşacak İsimler ve Tarihler Açıklandı

Önümüzdeki hafta Arjantin‘de gerçekleşecek olan G20 zirvesinde kripto paralar hakkında konuşulacak. Zirveye katılacak temsilciler kripto paralar hakkında “ortak bir karara” varmak istediklerini dile getiriyorlar.

Gelecek haftaki zirvenin medya temsilcisi ilk toplantının Pazartesi günü gerçekleşeceğini söyledi. Kripto para hakkındaki konuşmalara Arjantin’in Hazine Bakanı Nicolas Dujovne, OECD müdürü José Angel Gurria gibi isimler katılacak.

Medya temsilcisinin söylemine göre Pazartesi günü yapılan konuşmalar Salı günü de devam edecek.

Kripto paralar hakkında yapılacak konuşmanın tam olarak hangi noktalara odaklanacağını bilemiyoruz ancak kamuya açık şekilde yayınlanan belgeye bakacak olursak diyebiliriz ki özellikle kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin etkileri hakkında konuşulacak. Yayınlanan belgede şöyle bir kısım geçiyor:

“Kripto para konusu toplantı gündeminde önemli bir yere sahip. Delegeler riskleri yeniliklerin önünü kapatmayacak şekilde hafifletmek için ortak bir fikir üretecekler.”

Yayınlanan belgede Blockchain’in “finansal içermeyi arttırma potansiyeli olduğu” belirtiliyor. Yetkililer Blockchain’in belli bir potansiyele sahip olduğunun farkındalar ancak yine de bu teknolojiyi iyice araştırmak istiyorlar. Belgede geçen başka bir kısımda Blockchain teknolojisinin “finansal istikrara, vergi kaçakçılığına ve yasa dışı finans faaliyetlerine etkisini analiz etmenin son derece önemli olduğu” da vurgulanıyor.

Japonya, Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerden çeşitli yetkililer bir süredir G20 zirvesinde kripto para konusunun tartışılması gerektiğini dile getiriyorlardı.

ABD’nin Hazine Bakanı Steven Mnuchin kripto paraların para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanılmalarına odaklanırken Alman ve Fransız yetkililer kripto paraların yatırımcılar için riskli olabilecekleri konusuna odaklanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment