Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin ve Altın Rekabetini Yorumladı

Bankacılık devi Goldman Sachs, Bitcoin ve altın arasındaki rekabete açıklık getirecek bir yorum yaptı. Banka analistleri, iki varlığın rekabet etmekten ziyade büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Goldman Sachs analistleri, güç kaybeden dolar ve negatif bölgedeki faiz getirileri düşünüldüğünde Bitcoin ve altının birbirlerinden pay almaya çalışacaklarını düşünmüyor. Coindesk’in edindiği Goldman Sachs araştırma notuna göre, analistlerin konuyla ilgili yorumu “Şartlar her iki varlığın büyümesi için elverişli.” şeklinde oldu.

Bu varlıklarla Bitcoin arasında korelasyon var

Bitcoin’i yalnızca altın ile kıyaslamayan Goldman Sachs analistleri; bakır, çinko, kalay gibi metalleri de ele aldı. Bahsi geçen metallerle Bitcoin fiyatı arasında ekim ayından beri çok güçlü bir korelasyon olduğu gözlemlendi. Bunun sebebi olarak ise yatırımcıların enflasyondan korunmak istemeleri ve Bitcoin ile bazı metallerin uzun vadede yüksek getiri imkanı sunmaları gösterildi.

Her ikisinin portföydeki rolleri farklı

Goldman Sachs’in, altın fiyatına yönelik tahminleri bullish oldu. Altının, riskten kaçınmak isteyenlerin tercihi olarak portföylerde yer almaya devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in riskli alanda bulunmaya devam ettiğini ifade eden Goldman Sachs, Bitcoin ile altının portföydeki rollerinin tamamen farklı olduğunu söyledi. Bu farklılığın temelinde ise BTC’nin yüksek volatilitesi bulunuyor.

Bitcoin için volatilite yorumu yeni değil

Goldman Sachs uzmanı Sharmin Mossavar-Rahmani, Bitcoin’de görülen yüksek volatilite hakkında uyarıda bulundu. Uzman, bu durumun BTC’yi değer deposu olmaktan veya ödeme aracı olarak kullanılmaktan uzaklaştırdığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!