Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Kripto Para Yatırımcıları Neden Şikayetçi?

Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının şikayetleri çoğalıyor. Şikayetvar verilerine göre yerli yatırımcının şikayetlerinde geçen yıla kıyasla yüzde 8.616 oranında artış var.

Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının sayısı hızlı bir şekilde artıyor. AA’nın haberine göre bu artış, Şikayetvar’da kripto para borsaları hakkında yazılmış şikayetlerin çoğalması ile sonuçlandı.

2018’de kripto para borsalarıyla ilgili 2.040 şikayet alınırken; bu sayı 2020 yılında 7.425’e çıktı. Şikayetlerin, 2021’de zirve yaptığı açıklandı.

Haftada binden fazla şikayet geliyor

Şikayetvar verilerine göre 2021’in başından beri kripto paralarla ilgili haftada ortalama 1.056 adet şikayet geliyor. Bu sayı, Şubat 2020 tarihinde 139’du. O dönemde bütün ay boyunca 109 farklı şikayet alınırken, bu sayının Şubat 2021 için 9.500 dolaylarında olması bekleniyor.

Yerli yatırımcı en çok neden şikayetçi?

Kripto para borsaları aracılığıyla işlem yapan kullanıcılar, en çok bunlardan şikayetçi oldu:

  • Firmaların, fiyatlar yükselince satım; düşünce alım yapmaya engel olması,
  • Borsadaki işlemlerin yavaş olması,
  • Paranın hesaba geç geçmesi,
  • Firma temsilcilerinin, zarara uğramış yatırımcılara yanıt vermemesi,
  • Hesap kapatma işleminin yapılamaması,
  • Sisteme giriş yapılamaması,
  • Firmanın hesap bakiyesini sıfırlaması.

AA haberine göre bir kullanıcı, “Fiyatlar yükseldiği anda sistemini kapatıp işlem yapılmasına izin vermeyen bir firma, beni çok büyük zarara uğrattı. Lütfen artık biri bunlara bir ‘dur’ desin. Ben ve benim gibi birçok insan mağdur olduk.” diyerek şikayette bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!