Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, Çoğu Kripto Paranın Sıfıra Düşeceğine İnanıyor

Goldman Sachs’a göre aşırı düzensizlik, yüksek korelasyon ve içsel değer eksikliği kripto para piyasası için bir sorun yaratıyor. Çarşamba günü dikkatle dile getirilen bir araştırma notunda Wall Street, dünyada 1.500 den fazla kripto paranın çoğunun sıfıra düşeceği konusunda uyarıda bulundu.

Çoğu Kripto Para İçin Ümitsiz Bir Gelecek

Goldman analisti Steve Strongin 5 Şubat tarihli bir raporda yatırımcıların, kripto paraların büyük çoğunluğunun sıfıra düşmesini beklediğini ve yalnızca küçük bir avuç dolusunun pazarda hakim olacağını söyledi. Strongin, bir zaman dilimi hakkında tahminde bulunmamasına rağmen dijital varlık sınıfındaki büyük fiyat dalgalanmalarının pazarın balon olduğunu gösteren açık bir işaret olduğunu söyledi.

Bloomberg’e göre analist, şu sözleri söyledi:

“Farklı kripto paralar arasında yüksek korelasyon beni endişelendiriyor”.

“İç değer eksikliği yüzünden hayatta kalmayan para birimleri büyük olasılıkla sıfıra düşecek”.

Kripto para piyasaları, bu hafta kaotik bir patlama yaşadı ve toplam piyasa değeri zirvedeyken 550 milyar dolar düştü.

Strongin araştırma notunda şunları ekledi:

“Bugünün kripto paralarından herhangi biri bir Amazon veya Google olacak mı yoksa şimdi yok olan arama motorlarının birçoğu gibi mi olacak? Spekülatif bir balonun içinde olmamız mevcut fiyatların artmayacak olması demek değil. Aynı zamanda muhtemelen, bu spekülatif balon çoğu kripto paranın son zirvelerini bir daha asla göremeyeceğimiz anlamına da geliyor”.

Strongin firması kripto paralara yoğun ilgi gösterdi. Goldman’ın, Haziran ayı başlarında kendi Bitcoin ticaret masasını açması bekleniyor. İlk defa bir Wall Street bankası,son derece tartışmalı varlık sınıfında pazar yarattı.

Paradigma Değişmesi

Goldman tarafından ifade edilen görüşler, Ethereum’un kurucusu Vitalik Biturin tarafından yapılan daha önceki yorumlarla aynı çizgide. Butterin yaklaşık dört ay önce ETHWaterloo’daki bir kalabalığa, Ether protokolü üzerine kurulan ICO’ların % 90’ının başarısız olacağını söyledi. Buterin tarafından “Tokens 1.0” olarak adlandırılan bu paradigma, pazarın daha kaliteli projelere geçmeden önce sarsıntılı bir son bulmasına neden olabilir. “Tokens 2.0” dönemi beklenilenden daha erken gelecek gibi duruyor.

Tokens 1.0 acele projeler, kötü fikirler ve hatta sahtekarlıklar ile karakterize edilmişken, ikinci nesil token satışı önceki dönemin hatalarını ortadan kaldıracak şekilde hazırlanıyor. Buterin, pazarın bu yılın başında hareketli olacağına inandığını söylüyor. Bu, mevcut ICO şablonunu Merkezi Olmayan Özerk Kuruluş ile birleştiren yeni DAICO kaynak yaratma modelinin gelme zamanı olabilir. DAOlar, kuralları uygulamak için akıllı sözleşmelere güveniyor.

Buterin’in bakış açısı çok açık, kripto paraların hem bir yatırım varlığı hem de işlem birimi olarak uygulanabilir olması için gelişmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, Tokens 1.0 dönemi rekor gelirler üretiyor ve son verilere göre Ocak ayı boyunca ICO’lara 1.2 milyar dolarlık bir akış gösteriyor.

Kaynak: Hacked

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment