Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Destekli Şirketin CEO’su: Bir Gün Tüm Paralar ‘Kripto’ Olacak

Önemli kısımlar:
  • Circle CEO’su gelecekte her türlü para biriminin ‘kripto para’ haline geleceğini söyledi
  • Circle’ın üreteceği USD Coin adlı ABD dolarına sabitlenmiş koin projesi hakkında konuşuldu

Fintech firmalarından olan Circle‘ın CEO’su yakın zamanda son derece iddialı bir açıklama yaparak ABD dolarından tutun Çin yuanına kadar her türlü para biriminin gelecekte kendine ait bir kripto para versiyonuna sahip olacağını, yani bir gün her paranın ‘kripto para’ olacağını söyledi.

2013 yılında kurulan Circle’ın kurucularından olan Jeremy Allaire geçtiğimiz gün CNBC ile yaptığı açıklamada “her çeşit itibari paranın kripto paraya geçiş yapacağını” ve böyle bir geleceğin atık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Allaire’in kurucusu olduğu Circle, gücünü Blockchain teknolojisinden alan ve insanların birbirlerine ücretsiz biçimde para göndermelerini sağlayan bir uygulama hizmet sunuyor.

Circle kullanıcıların aynı zamanda Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralara yatırım yapmasına da olanak tanıyor.

Değeri yaklaşık 3 milyar dolar civarında olan Circle, ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs ve Çin’in internet devlerinden Baidu tarafından destekleniyor. Circle bu yılın başlarında sektörün en büyük borsalarından olan Poloniex’i satın alarak sektöre iddialı bir giriş yapmıştı.

Şirket aynı zamanda “USD Coin” adı altında ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para oluşturmak istediğini de belirtmişti. Bu projenin ardında yatan fikir dolar üzerinden yapılan işlemleri Blockchain teknoloji sayesinde çok daha hızlı hale getirmek ve çoğu kripto paranın yaşadığı ani fiyat değişkenliklerini daha aza indirgemek.

Circle’ın öne sürdüğü bu ‘sabit koin’ fikri pek yeni sayılmaz. Piyasada zaten itibari parayla desteklenen koinler bulunuyor. Sabit koinler arasında en bilineni sanıyoruz ki Tether’dır ki Tether’ın namının ne kadar olumlu yönde olduğu tartışılır. Sektörün bazı önde gelen isimleri Tether’ın Bitcoin piyasasında gerçekleşen manipülasyonlara büyük ölçüde ön ayak olduğunu düşünüyor.

Allaire’e Circle’ın üreteceği ABD dolarına sabitlenmiş koinin avantajı çok daha sıkı düzenlemelere tabii tutulmak olacak. Söz konusu token CENTRE adlı bir açık kaynak platformda geliştiriliyor ve Circle ilerleyen zamanlarda çeşitli finans kurumlarının da bu platforma katılmasını umut ediyor.

Allaire, USD Coin projesinin en önemlei amaçlarından birinin ana akım finans işlemlerini kripto para ve Blockchain dünyasıyla bir araya getirmek olduğunu belirtiyor. Allaire:

“İtibariye sabitlenmiş koine odaklanma nedenimiz (bu tipteki bir koinin) standart olarak kripto para kullanan küresel bir dijital ekonomi oluşturmak için gereken temel taşlardan biri olduğuna inanmamız.”

Şirket aynı zamanda euro ve İngiliz sterlini gibi paralar için de özel tokenlar üretmeyi düşüünyor.

Kaynak: CNBC

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment