Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS CEO’su: Blockchain İşletmeler İçin ”Neredeyse Bir Zorunluluk”

İsviçre mali hizmetler devi UBS Group AG yapılan bir röportajda blockchain teknolojisinin uygunluğundan söz edip bunun işletmeler için ”neredeyse bir zorunluluk” olduğunu ifade etti.

Sergio Ermotti Pazartesi günü CNBC ile yaptığı röportajda blockchain teknolojisinin şirketlerin daha verimli olmasına yardım edebileceğini ve bu sebeple belirli hizmetler için gereken masrafları düşürebileceğini ifade etti. Genel olarak teknoloji firmalarının gereksiz kaynak harcamalarından kurtulmalarına yardım edecek ancak blockchain özel olarak bu verimlilik ve yeterlilikleri arttırmak için ”mükemmel bir yol” olarak tanımlanmakta.

Kendisinin bu konudaki açıklamaları şu şekilde:

”Endüstrimiz gayrisafi kar bakımından baskı altında olmaya devam edecektir. Endüstri ile ilişkili kalmaya devam edebileceğiniz tek yol sadece sermaye ve ürün konusunda güçlü olmaktan, sahip olduğunuz insanların yeterli olmasından veya müşterilerinize verdiğiniz tavsiyelerin tutarlı olmasından ibaret değil. Bütün bunlara ek olarak bu yaptıklarınızın fiyat oranını da iyi ayarlamanız gerekmekte.”

Röportaj esnasında Ermotti blockchain teknolojisinin ”düzenlemelerin son 10 yıl içerisinde olduğu kadar değiştirici, önemli ve ayrılıkçı” olacağını ifade etti.

Bu röportaj Ermotti’nin kripto para birimlerini aynı şekilde övmeden sadece blockchain teknolojisini övdüğü tek konuşması değil. Ekim ayında CNBC ile yaptığı başka bir röportaj esnasında Ermotti spesifik olarak kripto paralar konusunda sahip olduğu görüşe kıyasla blockchain konusunda çok daha iyimser olduğunu ifade etmişti ve bazı yatırımcıları kripto paralar konusunda uyarmıştı.

Kendisinin yorumları Bitcoin’in geçen yılki durumuna göre riskli olduğunu ifade eden UBS baş yatırım müdürü Mark Haefele ile örtüşmekte.

Sözlerini eyleme döken UBS şu an için IBM ile ortaklaşa olarak Batavia adında bir blockchain temelli ticari finansman platformu geliştirmekte. Nisan ayında sizlerle Batavia kullanılarak gerçekleştirilen ilk canlı sınır ötesi işlemin yapıldığı haberini paylaşmıştık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment