Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs’in Müstakbel CEO’su Kripto Para Sektörüne İyi Gelecek

Yakın zamanda yapılan duyuruda Goldman Sachs‘in mevcut CEO’su olan Lloyd C. Blankfein’ın emekliliği sonrasında kendisinin makamını David M. Solomon’ın alacağı açıklanmıştı.

Blankfein’ın Goldman Sachs CEO’luğuna geçişi 2006 yılında duyurulmuştu. Kendisi Goldman Sachs’te geçirdiği 12 yıllık süreyi 2018 yılının sonunda dolduracak ve Goldman Sachs’in mevcut başkanı olan David M. Solomon, Blankfein’ın yerini alacak.

Blankfein Goldman Sachs’i daha istikrarlı ve sağlıklı bir şirket haline getirmeye ve 2008 yılında yaşanan krizin etkilerinden arındırmaya çalıştı. Kendisi zekası ve pazarlama alanındaki yeteneklerinin yanı sıra Goldman Sachs’e kattığı şeylerle de anılacak. Blankfein’dan sonra boşalacak olan CEO pozisyonunu iki kişiden birinin doldurması bekleniyordu: David M. Solomon ya da Harvey Schwartz. İkili arasındaki rekabeti kazanan taraf Solomon oldu.

Goldman Sachs özellikle yakın zamanlarda online kredi alanına odaklanmaya ve emtia ticaretiyle olduğu kadar para birimi ticaretiyle de ilgilenmeye başladı. Şirket çeşitli alanlarda güç edinmek amacıyla dijital para sektörüne de göz dikmiş durumda. Goldman Sachs gibi devasa bir şirketin kripto para sektörüne tam anlamıyla giriş yapması sektörde elbette çok ciddi değişikliklere yol açacaktır ve artık Goldman Sachs’in bu sektöre giriş yapması çok düşük ihtimalli bir şey olarak görülmüyor çünkü Solomon, kripto paraları yakından takip eden ve hatta destekleyen bir isim.

Goldman Sachs kripto para sektörüyle ilgilendiğini bu yılın başlarında yaptığı birkaç hamleyle belli etmişti. Bu hamlelerden biri de kripto para yatırımcılarından olan Justin Schmidt’in Dijital Varlıklar Müdürü olarak şirket bünyesine katılmasıydı.

Şirketin 2017 yılının sonlarında da bu yılın yaz aylarına yetiştirmeyi düşündüğü kripto para ticaret masası için çalışmalara başladığı iddia ediliyordu. Goldman Sachs ortaya atılan bu iddiaların doğru olmadıklarını söyledi ancak Lloyd Blankfein daha sonradan CNBC’ye verdiği bir röportajda şöyle söyledi:

“Biz dedik ki -vadeli işlem ticareti yapan bazı müşterilerimiz için Bitcoin vadeli işlemlerini hazırlıyoruz. Biz önde gelen aracılardan biriyiz yani eğer müşterilerimiz bu işi yapacaklarsa biz de yapacağız demektir.”

Blankfein geçtiğimiz yıl attığı bir tweette ise şöyle söylemişti:

“Bitcoin hakkında hala düşünüyorum. Henüz karara varmadım – ne destekliyorum ne de reddediyorum. Kağıt para altının yerini almasına şüpheli yaklaşanları da tanımışlığım var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment