Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güle Güle GDAX! Merhaba Coinbase Pro ve Yeni Özellikleri!

Popüler kripto para borsası Coinbase, 23 Mayıs tarihinde kendi kripto para platformu olan GDAX’ın kepenklerini kapatma ve yeni hizmeti olan Coinbase Pro’yu devreye sokma planlarını halka duyurmuştu. Coinbase Pro spesifik olarak kripto tacirlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için dizayn edildi. Dün GDAX resmi Twitter hesabı kullanıcıların Coinbase Pro’ya geçmelerini teşvik etmek için tweet attı. Coinbase Pro teknik olarak GDAX’ın evrim geçirmiş hali.

 

Medium üzerinde Coinbase Pro’nun Genel Müdürü olan David Farmer şunları ifade etti:

”29 Haziran cuma günü GDAX’a güle güle deyip Coinbase Pro’ya merhaba diyoruz. Bu güncellemeden tam olarak faydalanabilmeniz için sizlere şimdiden pro.coinbase.com’u kullanmanızı öneriyoruz.”

Coinbase PRO mevcut GDAX ticari motoru üzerine kurulu yeni bir arayüz. Coinbase’in açıklamalarına göre Coinbase Pro güncellemesi aktif kripto tacirleri göz önünde bulundurularak yapılmış. Coinbase Pro, kullanıcıların güvenli, programatik ticaret botları geliştirmesine olanak veren Endüstri lideri API’yi görücüye çıkartıyor. Güncelleme buna ek olarak FDIC (ABD’nin TMSF’ye eşdeğer bir kurumu) sigortası sayesinde ABD doları için de sigorta koruması sağlıyor. Bu koruma oranı müşteri başına 250.000 dolar seviyesine kadar çıkabilmekte.

Medium hesabındaki gönderide ek olarak şunlar ifade edilmekte:

”Coinbase Pro yeni bir isimden çok daha fazlası – Bu, kripto tüccarlarının tamamen kendi özel ihtiyaçlarına has bir ürünün tasarlanması anlamına gelmekte.”

Coinbase Pro’nun yeni özellikleri arasında şunlar yer almakta:

  • GDAX’dan kaynaklı bütün işlemler ve nitelikler otomatik olarak Coinbase Pro üzerinde gösterilecek.
  • Ticari deneyimi daha kolay ve anlaşılır yapmayı hedeflemekte.
  • Para yatırma ve çekme süreçleri daha kolay bir hale getirildi.
  • Alım satım penceresinde daha kolay dolaşım seçeneği ve tarihsel verilere erişim.
  • Müşterilerin hesap işlemlerinin ve bakiyelerinin genel taslağını  görebilmelerini sağlayan ve ”My Wallets” (Cüzdanlarım) ismine sahip birleştirilmiş portföy görünümü.

Coinbase Pro buna ek olarak Piyasa Yapıcı emirlerde herhangi bir işlem ücreti almayacak ve bütün Piyasa Alıcı emirlerinde de hacim temelli indirimler sunacak ki bu indirimler %0.1′e kadar düşebilmekte.

Coinbase bu güncellemeyi ilk olarak bir kaç ay önce Ethereum‘un ERC20 standartlarını temel alan tokenleri kendi borsası üzerinde destekleyeceğini açıkladı an çıtlatmıştı.

CoinMarketCap verilerine göre, GDAX basın saatine göre 146 milyon dolarlık ticari hacmi ile 13. sırada yer almakta ve BTC/USD, ETH/USD, LTC/USD vb. 12 adet listelemeye sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment