Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Yasası Geçti: Hükümet Yetkililerinin Paralarını Beyan Etmek Zorunda!

Güney Koreli milletvekili Kim Nam-KUK’un skandalı sonrasında Kamu Hizmetleri Etik Yasası’nda önerilen Bitcoin (BTC) ve kripto para değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Güney Kore meclisi 25 Mayıs tarihinde yapılan oturumda, milletvekillerinin ve üst düzey bürokratların 7.500 doların üzerinde değere sahip mal varlıklarını beyan etmesini zorunlu kılan Kamu Hizmetleri Etik Yasası’na kripto para birimleri ve dijital varlıkların da eklenmesini öneren yasa tasarısını oy birliği ile onayladı.

Yerel basında “Kim Nam-KUK Önleme Yasası” olarak nitelendirilen Ulusal Meclis Yasası ve Kamu Hizmetleri Etik Yasası sırasıyla 269’da 269 ve 268’de 268 onay oyu aldı. Ulusal Meclis Yasası’nın kripto paraların da milletvekillerinin kayıtlı mülkleri arasına dahil edilmesini zorunlu kılarken Kamu Hizmetleri Etik Yasası’nın ise milletvekillerinin ve üst düzey bürokratların kripto varlıklarını beyan etmelerini zorunlu kıldığı belirtildi.

Ayrıca değişiklik kapsamında 22. ve 21. dönem milletvekillerinin haziran ayı sonuna kadar kripto mal varlıklarını ve bu varlıklardaki olası değişimlerini kaydettirmeleri gerekeceği bildirildi.

Değişiklik önerisi 4,5 milyon dolarlık şüpheli kripto para işlemleri nedeniyle soruşturma altında bulunan milletvekili Kim Nam KUK’un hakkında çıkan skandallar üzerine geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!